16.08.2011. / 07:00

Autor: Dean Sinovčić

Olivia Wilde: Hugh Laurie pomogao mi je preboljeti razvod

U ekskluzivnom intervjuu za Extru američka glumica, napoznatija po ulozi u seriji "Dr. House", govori o novom filmu "Cowboys & Aliens" koji ovih dana stiže u hrvatska kina, svom humanitarnom radu na Haitiju te otkriva kako je preživjela kraj braka s talijanskim plemićem 
Taom Ruspolijem

Atraktivna glumica ekskluzivno za Extru ispričala je kako održava vitku liniju i zašto se bavi dobrotvornim radomAtraktivna glumica ekskluzivno za Extru ispričala je kako održava vitku liniju i zašto se bavi dobrotvornim radomOlivia Wilde, 27-godišnja američka glumica, beskrajno je lijepa, ali kada razgovarate s njom, što smo mi imali priliku prošlog tjedna na ekskluzivnom intervjuu za Extru u u londonskom hotelu Claridges, shvatite da nju brinu daleko bitnije stvari od izgleda. Prije četiri godine sudjelovala je u predizbornoj kampanji Baracka Obame, nakon toga se angažirala u pomaganju potresom uništenom Haitiju, a pored svega, vrlo pametno bira svoje uloge, ne dopuštajući da se one temelje samo na njenim fizičkim atributima. Ovoga tjedna u hrvatska kina dolazi njezin novi film “Cowboys & Aliens” gdje glumi kaubojku, ujedno partnericu Danielu Craigu u borbi protiv izvanzemaljaca.

EXTRA: Priča se da inzistirate na razgovorima s redateljima i scenaristima o detaljima filma i svog lika te da želite imati utjecaja na konačnu verziju filma. Jesu li vas na početku karijere scenaristi i redatelji blijedo gledali i pitali “A tko si ti da nam držiš predavanja”?

- Nikada mi nitko nije rekao ”Što si ti umišljaš?”. Ne, oni su cijenili to što želim bolje shvatiti kakvu priču oni žele ispričati sa svojim filmom. Nakon toga se uvijek bolje odglumi, napravi se bolja scena. Pri svemu tome trudim se biti jako pristojna, nikada nisam bahata, a uslijed svega toga scenaristi vole razgovarati sa mnom, ponekad po nekoliko sati.

EXTRA: Je li to nešto što ste naučili od roditelja koji su novinari i pisci? Jeste li od njih naučili i kako se ponašati spram novinara?

- Mislim da jesam. Na njih sam tako analitična. Kako se moja karijera razvijala, tako su me oni učili da moram respektirati novinare. Pomogli su mi da shvatim kako funkcionira novinarski sustav. Mislim da sam sada nadišla njihova znanja, pogotovo o tome kako mediji funkcioniraju u Hollywoodu.

EXTRA: Kakav je vaš odnos s Hughom Lauriejem, zvijezdom serije “Dr. House”?

- On me podržava cijelo vrijeme, navija za mene, a i zabavan je, što ni ne čudi s obzirom na to da je komičar. Naročito mi je pomogao nedavno kada sam proživljavala neke teške trenutke u svom životu. Zato i volim raditi s njime, on me naučio mnogo toga o glumi, sva sam uzbuđena kada se sretnemo na snimanju serije.

EXTRA: Nedavno ste se razveli od supruga, talijanskog aristokrata Taoa Ruspolija. Hoće li vam nedostajati Italija?

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju EXTRE!

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika