Objavljeno u Nacionalu br. 822, 2011-08-16

Autor: Sandra Bartolović

Kninsko salutiranje

Pozdrav Gotovini odgađa ugovor s EU

Premijerkinu gestu u Bruxellesu vide kao dokaz da se monitoring, pod kojim će Hrvatska biti do ulaska u punopravno članstvo, ne shvaća ozbiljno

Pozdravljanjem
generala premijerka
pokušava vratiti
povjerenje desno
orijentiranih biračaPozdravljanjem generala premijerka pokušava vratiti povjerenje desno orijentiranih biračaŽestoke osuđujuće reakcije srpskog predsjednika Borisa Tadića, čelnika SDSS-a Milorada Pupovca, Amnesty Internationala i drugih na poseban pozdrav u Haagu utamničenim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču s kninske proslave premijerki Jadranki Kosor, sudeći prema neslužbenim reakcijama međunarodnih krugova, mogle bi biti manji problem. Puno veći problem predsjednici Vlade mogao bi biti pretoči li se diplomatsko nezadovoljstvo veličanjem nepravomoćno osuđenih generala za ratne zločine u konkretne poteze, a šuška se da bi oni mogli stići u vidu odgađanja potpisivanja pristupnog ugovora Hrvatske s Europskom unijom, a posljedično i pomicanjem indikativna datuma pristupa - 1. srpnja 2013. godine.

NASTAVI LI PREMIJERKA u istom tonu, domaći i strani politički krugovi ne bi bili iznenađeni sustigne li Hrvatsku “kazna” odgodom pristupnog ugovora. Nije nikakva tajna da je za Hrvatsku najmukotrpnije i vrlo iscrpljujuće pregovaračko poglavlje bilo 23., poglavlje o pravosuđu i temeljnim pravima u kojemu je pod posebnom lupom bio odnos hrvatskih vlasti prema Međunarodnom kaznenom sudu u Haagu, pri čemu se nije toleriralo ništa osim pune i konstantne suradnje, bez fige u džepu. Premijerkin kninski pozdrav generalima Gotovini i Markaču, prije četiri mjeseca nepravomoćno osuđenima na 24 i 18 godina, u stranim krugovima koji odlučuju o europskoj budućnosti Hrvatske nije naišao na oduševljenje i za njih su samo pokazatelj neiskrenosti u suradnji s Haagom i nerazumijevanja važnosti ispunjavanja preuzetih obveza.


Također, premijerkina gesta viđena je kao dokaz da se monitoring, pod kojim će Hrvatska biti do ulaska u punopravno članstvo, ne shvaća ozbiljno, jer se u Vladinim krugovima očito vjeruje da je zaključenjem pregovora potkraj lipnja europski posao za njih završen.

NI U HAAGU ni u međunarodnoj zajednici nisu bile dobro primljene reakcije čitavog državnog vrha na presude generalima, izrečene 15. travnja, a premijerkini pozdravi koji su izazvali ovacije cijelog kninskog stadiona dijelom se iščitavaju i kao pokušaj političkog pritiska na ICTY. Od Hrvatske, kao jedne od zemalja utemeljiteljica Haaškog suda, očekuje se poštivanje odluka i presuda koje taj sud donosi, ali i vladavina prava, što je temeljni princip u Europskoj uniji čijom članicom Hrvatska želi biti - osnovna je kritika na račun premijerkina “ekscesa”. Diplomatskim kanalima službenom Zagrebu tako stižu diskretna upozorenja da nastavi li se i, pogotovo, intenzivira li se ovakav politički diskurs, Hrvatskoj može pretrpjeti vrlo konkretne političke štete. Iako je i sam general Ante Gotovina preko svog odvjetnika nakon izrečene presude apelirao da se za njega ne prosvjeduje niti na bilo koji drugi način javno manifestira, svima je jasno da predsjednica Vlade i HDZ-a u Kninu nije odoljela u predizbornom žaru zatitrati ratnim i nacionalnim sentimentima, jer je procijenila da bi mogla politički inkasirati za manje od četiri mjeseca kada će birači raditi konačni obračun.

PARADOKSALNO, premijerka je sama svoj izborni plan dovela u sukob interesa, točnije, konfrontirala je svoje dvije političke strategije. Prva je uključivala to da se pred biračima zakiti pregovaračkim uspjesima i preuzme zasluge za zaključenje pregovora, u čemu bi kruna trebao biti njen potpis na pristupnom ugovoru. Zbog toga je, kako bi namjestila potpisivanje ugovora neposredno pred izbore, dva tjedna probila rok za objavljivanje datuma izbora, jer je toliko trebalo za lobiranje po europskim adresama. I uspjelo joj je – kod prijatelja u većinskoj Europskoj pučkoj stranci, kojoj pripada i HDZ - isposlovati potpisivanje pristupnog ugovora potkraj studenoga ili početkom prosinca, ali svakako prije izbora 4. prosinca. U osiguravanju velike političke i medijske pažnje oko velikog europskog postignuća neposredno pred izbore Jadranka Kosor imala je i nesebičnu pomoć prijateljski nastrojena poljskog premijera Donalda Tuska. No, s druge strane, namjera je HDZ-a u izbornoj kampanji malo podignuti nacionalni ton i osnažiti uspomene na Domovinski rat, kako bi pod okrilje stranke vratili razočarane birače nezadovoljne odnosom prema državotovornim vrijednostima. Premijerkin govor tu je strategiju potvrdio, ali i uznemirio međunarodne krugove koji su zbog toga uskratili blagonaklonu reakciju. Šefica Vlade i HDZ-a tako se dovela u apsurdnu situaciju da forsira dvije izborne strategije koje se međusobno potiru i isključuju. Bude li provocirala prečestim i preglasnim spominjanjem generala nepravomoćno osuđenih za ratne zločine, mogla bi ugroziti toliko željeno potpisivanje pristupnog ugovora. Ako, pak, sve karte baci na EU, što podrazumijeva snižavanje tona na domovinskim, braniteljskim i generalskim temama, korpus razočaranih politikom HDZ-a mogao bi se samo povećavati.

PRIPADNOST HRVATSKE Europskoj uniji uključuje i jačanje dobrosusjedskih odnosa i podizanje regionalne suradnje na višu razinu, čemu sigurno nije pridonijelo prošlotjedno iskrenje i razmjena oštrih priopćenja između hrvatske premijerke i srpskog predsjednika. Tek treba vidjeti hoće li i ova razmjena strelica, kao i svake godine, biti tek uobičajen kolovoški folklor između dviju zemalja, koji zgasne već početkom jeseni, ili će predizborje u objema državama napetostima produljiti rok trajanja. A premijerki i HDZ-u predstoji slaganje izbornih prioriteta i, čini se, nemoguća misija - balansiranje između svih kojima se mora obratiti, od međunarodnih adresa do svojih glasača.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 16.08.11. 12:23

Ajd da nekad čujemo i dobre vijesti s te strane...


registracija
9/6/11

navigare, 16.08.11. 12:51

Hvala dragom Bogu, samo da to odgode na sto duzi rok! Mozda se EU raspadne za tih nekoliko godina, jer kako je pocelo mozda nam se zelje i ostvare. Mozda Srbija u medjuvremenu i prizna da je imala koncentracione logore na svom teritoriju itd....


registracija
28/3/11

danac, 16.08.11. 14:49

VIDI VIDI,NOVINAR NAGADJA,,,,,ZELJO PUSTA


registracija
11/10/10

agaSovulj, 16.08.11. 14:59

to sto neki ne zele pristup u EU se moze razumijeti. Ali tesko je razumijeti da ne usuduju velicanje onih koji su osudeni za ratne zlocine. Tesko je razumijeti da se cijela drzava pravila svo ovo vrijeme kao da se nista nije dogodilo, kao da starci nisu ubijani, zena stavljena u lavor s benzinom pa zapaljena, ili na tisuce kuca spaljeno. I da smatramo da za to nitko nije odgovoran. To se ne moze smatrati kolateralnom stetom. To je napravljeno nakon prestanka ratnih operacija. Zlocini su pocinjeni, a mi pljescemo optuzenima. E to ne mogu razumijeti.
Kritike iz Europe su normalne, jer njima je to nepojmljivo. Zalosno je samo sto nema kritika od strane oporbe. Valjda s toga sto je i njima svaki glas na predstojecim izborima potreban. Sramotno. Zalosno.


registracija
9/1/08

caballero, 16.08.11. 15:38

Najreprezentativiji predstavnik Hrvatske je Jaca. Laze,maze, skida gace jacima, zivi u ukradenom stanu...


registracija
28/4/10

Zvonko, 16.08.11. 15:55

Aga,
preko 2000 ljudi je osuđeno od 5000 podignutih optužnica za ta djela.
Jednako kao što Gotovina i Markač sjede i čekaju žalbeni postupak u Haagu si mogao i ti sjediti na njihovom mjestu. Ne znam kako bi onda razmišljao. Toliko o dokazima koji ih opterećuju i imaju veze s njima.

Gotovina i Markač su heroji, za nas male ljude, jedino što degutantno zvuče njihova imena kada izlaze iz usta osobe koja je političku karijeru gradila na njihovoj nesreći.


registracija
28/4/10

Zvonko, 16.08.11. 16:11

Berlin/
U našu redakciju danas je pristigla obavijest Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj u kojoj se kaže:

-Želimo Vas izvijestiti, da je Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj (HSKNj) danas objavio njem. priopćenje za javnost, u kojem oštro kritiziramo navode Amnesty International-a (AI) glede kninskog pozdrava Jadranke Kosor generalima Gotovini i Markaču. U priopćenju pod naslovom “Amnesty International produžena ruka britanske vanjske politike?” odlučno osuđujemo tendenciozne, politizirane i groteskne optužbe AI-a. Navodimo, da je AI u prošlosti često pokazao, da ili nije sposoban ili voljan objektivno komentirati ratove u bivšoj Jugoslaviji, da je pro-srpska pozicija AI-a sve očiglednija, te da se AI u stručnim krugovima dovodi u blizinu britanske vanjske politike i britanskim tajnim službama.

Preporučujemo AI-u, da se pozabavi knjigom “Mir i kazna” od Florence Hartmann, koja je bila šest godina glasnogovornica ICTY-a. Hartmann je otkrila infiltraciju britanske tajne službe u strukture ICTY-a, politizaciju suda i velikog broja djelatnika suda iz zemalja Commonwealtha. Ti pro-srpski krugovi su sistematski radili na tome, da spriječe optužbu protiv Miloševića. Insajderica Hartmann opisuje i kako je ICTY svjesno prikrivao dokaze za agresiju Srbije na Hrvatsku i BiH, koje bi potvrdile tužbe za genocid RH i BiH-a, te koje bi prisilile Srbiju za ratnu odštetu dvjema drzažama žrtvama. Stoga smatramo skepsu Hrvata protiv ovog suda UN-a osnovanim. “Zašto se AI nije pozabavio sa ovim – jednim od najsenzacionalnijim – međunarodnim političkim skandalima, koji gazi nogama ljudska prava stotine tisuća žrtava i njihovih obitelji?”, pitamo u priopćenju.

Optuzujemo AI, da se nikad nije pozabavio sa krivicom britanskog polit-establišmenta za ratove 90-ih i podrške Miloševiću, koja je koštala života stotine tisuća bošnjačkih i hrvatskih žrtava. Isto tako AI šuti glede logora na području Srbije za vrijeme rata u Hrvatskoj. Podsjećamo da je AI jos sredinom 1993 god. tražio obnovu totalitarne, komunističke Jugoslavije, dok nije htio podržati procesuiranje UDB-aškog terora nad hrvatskim iseljenicima za vrijeme Jugoslavije, koje se provodi u Njemačkoj.

Zaključno, kao nevladina organizacija HSKNj pozivamo AI, da ne bude instrument upitnih interesa, da objektivno razmotri povijesne činjenice, te da bude iskreni odvjetnik ljudskih prava u regiji bivše Jugoslavije. Angažman AI-a je sramota za sve idealističke aktiviste ove organizacije, među kojim je bilo i bivših članova predsjedništva HSKNja …stoji u obavijesti Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj koju je potpisao njegov predsjednik, Mijo Marić.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 16.08.11. 17:26

Čudim se
kako predsjednik
Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj
nije Nino Raspudić.
Kaj je Nino Raspudić
zvani Zvonko
domoljubni
predsjednik Hrvatskog svjetskog kongresa u Italiji?


registracija
12/1/11

bozhidar, 16.08.11. 18:45

ipak ovaj sadasnji sud [a i prosli takodjer nije sudio] u hague ne sudi iz vojne i ine zlocine iz i jednog univerzalno-priznatog nacela.

sve sto taj 'sud' [citaj, molim, tzv sud] radi, radi ad hoc; te u interesu za jos gore vojnozlocinstvo, nego ono sto se je desilio u hrvatskoj 95te g.

sto se tice osuda gotovine i markaca, makar je meni jasno, da ce HDZ i clanovi vlasti 95te, te svjetski osobni supremacisti [najveci sebinjaci, je li?], jos jednoc zrtvovati dva pojedinca, da bi supremacisti sebi oprali ruke od svake odgovornosti za 4 sprske agresije i bilo kojih zlocina pocinjeni u hrvatskoj od bilo kojeg hrvata u ime skrajne sebicnosti; i.e., pod svaku cijenu ordzati svoju moc/nasilje nad manje sebicnog svijeta ili svijeta koji bi takodjer zelio
biti toliko sebican koliko su njegovi vladari/gospodari.

budimo 100% sigurni da ce gotovina i markac biti opet osudjeni, iako su--ma koliko god bili krivi, ako uopce; i to samo za 'prekomjerno' bombardiranje knina; ali ipak, prekomjerno usporedno sa kojim drugim?-- bili daleko manje krivi nego tudjman &co.

uzrok tomu uvijek je isti: sacuvati ponajprije-- i uz svaku cijenu-- svoje guze! hvala


registracija
24/3/10

bagsy, 16.08.11. 19:33

živio ante gotovina,živio markač,živjela oluja,..,koliko je to godina odgode molim?


registracija
12/1/11

bozhidar, 16.08.11. 19:51

mozda bi trebalo moj gornij post malo bolje objasniti?

zar jedna agresija--bez obzira iz kojih se razloga nastoji opravdati-- nije najvece zlo koji jedan narod moze uciniti jednom drugom naredu?

sve sto se dogadje nakon invazije jedne drzave na jednu drugu, bl;ijedi u uspordebi sa samom agresijom.

nazalost, HRW [human rights watch], AI, supremacisti, hague sud, ne osudjuju srpske agresije [ako uopce ili do potrebne mjere?] koliko neke pojedince.
ovaj cin, za me, predstavlja locus clasicus za sebicnosti nekih ljudi i njihovo neobaziranje na apodikticno nacelo da ni jedna drzava nema ni moralno ni legalno pravo da napadne bilo koji drugi narod iz bilo kojih dosad poznatih razloga.

dabome, ovo nacelo moralo se zaobici, da bi u.k, u.s, et al napali iraq, afgh'n, i sad libyju.

da bi ovi napali iraq [ili srbija hrvatsku] dovoljno je bilo samo racionalizirati; nikakav casus belly need exist or if one needed one, one could be easily staged via a false flag operation; viz. [videlicet] one in poland '39 with germans in polish uniforms attacking germany.

pa i nato nije napao srbiju iz nekog nacela; taj ne priznaje ikakvo; taj vidi samo korist i predobranu svojih interesa u svijetu.

[srbiju je, drzim, trebalo zaustaviti da bi se sprijecio upliv i pristup rusije na istocnom balkanu]

pravda nezanima nato-a. njemu je novac sve.
sad kad je pristup rusije na balkanu onemogucen, nato sad moljaka srbe, umjesto da im dade ultimatum: mir, suradnja, ili prekidamo sve odnose svama, a ukoliko bi dalje cinili neugodnosti i zlocine svojim manjinama, pozvat cemo UN na vojnu akcjiu.

molim poslusajmo radica: nikad vise u beograd! ili bar ne za makar jos jedno stoljece. mozemo mi i te kako lijepo zivjeti i bez ikakvih razgovora ili dogovora sa srbijom.

oni pojedinci koji zele prastati srbiji ili srbima ili odlaziti u srbiju zbog svojih posala, imaju pravo da prastaju, ali samo u svoje ime.
ipak bi trebali imati obzira na hrvate, koji su izgubili svoj rod, kuce, habitat, zivce, itd., poradi srpske agresije.
jer svaki oprost srbima otvara nekim hrvatima stare rane i prouzrocuje nove boli i uvrijede i to samo zato da bi neki zaradili koju paru a gladni, bosi, zedni nisu niti su bez krova nad glavom. hvala bozhidar baljkas sibenik
uzgred, sibenik ne prasta do groba!


registracija
23/8/09

xaron, 16.08.11. 23:06

Gotovina nas je spasio od srbske agresije, a sada nas spasava od EU agresije.
Gotovina je heroj u obadvije odbranjene agresije.


registracija
22/4/11

www, 16.08.11. 23:33

mene čudi ZAŠTO svi portali i sve tv u hrvatskoj šute o ovome? svi imaju iste vijesti pa je potpuno nevažno čije vijesti pratiš. Jedino sam ovdje to pročitao a čuo sam da NJEMAČKA JAVNOST TRAŽI od Merkel da očita bukvicu Vlaisavljevićki.


registracija
26/1/08

Rampa, 16.08.11. 23:57

Ja sam uvjereni pobornik ulaska u EU i stvarno sam za ulazak, ali ako će nam taj smrdljivi Haški sud i debeli političari iz EU-a određivati tko nam je u HR heroj(po njima nitko!), a tko zločinac(skoro pa smo svi!), e sad je i meni dosta!!!

Gotovina i Markač su za nas Hrvate HEROJI i zaboli nas što oni iz EU, a pogotovo srpski predsjednik izjavljuju o tome!

Ako im se ne sviđa i ne mora, ako će nas blokirati, pa neka blokiraju, postojala je HR i prije EU, postojat će i poslije EU!

Nisam za izolaciju kao neki ovdje, nije lako biti van EU, ali mora se ipak podvući granica uvredama iz EU i reći napokon: LJUDI PA DOSTA JE VIŠE I VAS IZ EU SVIH OVIH GODINA!!!!

Tadiću se pogotovo mora odbrusiti da gleda svoja posla, on ima ionako i previše posla oko postavljanja balvana po Kosovu!!

"Hrvatski svjetski kongres??

Nikad čuo za njih, bit će da je to isto kao i "hrvatski narodni sabor" iz Mostara koji je ustvari bio obični stranački sastanak Čovićevog HDZ BiH i njegovog satelita Ljubićevog HDZ 1990!!
A obojica su inače, još Čović i puno više, vjerne Dodikove sluge i obožavatelji lika i djela banjalučkog četnika!!


registracija
23/10/09

spinner, 17.08.11. 00:02

Dobro je Jaco, samo tako... znao sam ja da ti ipak radiš na tome da ne uđemo u EU...


registracija
26/2/11

markirani, 17.08.11. 03:06

Nije mogla držati jezik za zubima, a nije baš ni toliko glupa da nije bila svijesna reakcija i mogućih poslijedica. Očito pred kraj mandata, kojeg nikada ne bi osvojila na bilo kakvim izborima a koji joj je poklonila Angela Merkel, potkopava pristupanje EU-u. Nakon milijardi kuna i milijuna radnih sati utrošenih u tu jalovu Uniju koja se raspada... Treba li kome još nacrtati koliko su naši političari počevši od Tuđmana bili blesavi i glupi.


registracija
1/4/07

ulomax, 17.08.11. 03:32

ago sovulju jebo te onaj tko te navukao na takvo ramisljanje i stavove.zadojen si plitak i glup a za lijecenje sveg toga nema univerzalna tableta osim olova presvucenoga bakrom


registracija
17/8/11

xm532, 17.08.11. 05:26

johs jedan u nizu zanimljivich hclanakah, naravno brez ikakovich dokazah i podkriepah - nihs novo, ali svakako zanimljivo - vidiet cchemo kako cche se to zaverhsit. Moje je misljenhje da je EU prezauzet s vlastitimi problemi; obratjanhje pozornosti na Jadrankine pozdrave u Kninu i nie bahs u pervom planu - they've got bigger fish to fry...


registracija
20/8/10

McCoy, 17.08.11. 06:27

Ulomax, ovo sto si napisao moglo bi se smatrati pretnjom po zivot, a za to se ide u zatvor cak i u Hrvatskoj. Cudi me kako administrator jos nije reagovao...


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 17.08.11. 10:20

Sto je bolje za Hrvatsku, HDZ ili EU? Kako kome ,moglo bi se reci! Sto je bolja opcija za vecinu hrvatskoga naroda?
Svaki dan mozemo citati i vlastitim ocima vidjeti da narod ''kopa'' po kontejnerima za smece. To svakako ima veze sa HDZ-om, i to zna svatko, zar ne?
I sami hrvatski politicari rade na pristupu Hrvatske u EU, sto ce reci da za to postoji itekako jak razlog, medutim EU jako dobro ''zna'' koji elementi i mentalitet su razlogom za stanje u Hrvatskoj. Imali su i jos imaju toga i u vlastitim dijelovima povijesti i sadasnjosti i znaju podosta o tome sto je uzrokom ''paralize'' drustva i postepene propasti ekonomije, kulture, svijesti i opceg zdravlja ljudi.
Kako god okrenemo, ZNA SE!


registracija
22/4/11

www, 17.08.11. 12:56

Šta bi bilo da neki premijer pozdravlja "hel Hitler" ?


registracija
11/10/10

agaSovulj, 17.08.11. 13:59

McCoy, zahvaljujem.To je upravo ono o cemu ja govorim cijelo vrijeme. U drustvu gdje se zlocini presucuju, na ovakve stvarcice se pogotovo niko ne obazire.

ulomax, dobro je da nije lavor s benzinom, ili noz, jer od takvih kao vi to je vise za ocekivat. Uvjeren sam da nasi generali sjede u zatvoru upravo radi vama slicnih, nasih junaka koji su se izivljavali na nemocnim starcima i zenama zato jer su to mogli i jer tako nesto nije bilo za osudu u tim vremenima (a cini mi se da nije ni sada). A sad ti junaci sute ko zaliveni, a za njihova zlodjela ispastaju drugi.


registracija
16/2/11

pro, 17.08.11. 14:53

Folklor nije DOMOLJUBLJE.

Janjci i volovi, busanje u davne bitke i mitove, nije izraz domoljublja, premda se takav dojam može steći.

Kažete 100 000 ljudi skupi jedan pjevač kao od šale?

Ma da!?

Znate da 91' baš i nije bilo postrojbu popuniti kao od šale, gdje su ti svi znani i ne znani busači u prsa Hrvatska, kada treba osobnu žrtvu podnijeti?

Koliko je u postotku vojno sposobnih ljudi uistinu sudjelovalo u DR-u?

Bolje da ne govorimo zar ne?

Gotovo sve loše što se dogodilo u mojoj zemlji u zadnjih dvadeset godina, dogodilo se pod krinkom domoljublja.

Moji susjedi "Baden-Boden" ih od milja zovem, zbog one famozne BAD registracije automobila koje oko svakih praznika počnu kolati gradom, oni su DOMOLJUBI.Thompson vrišti iz auta, Ante Gotovina je na usnama, a meni se plače od primitivizma.

Kuće im niču preko noći, od temelja do krova, u tuđini su ostavili znoj,zdravlje, fasade, knaufe i zgrade, a u mojoj Hrvatskoj su došli igrati se DOMOLJUBA.

I onda se pitaju zašto je meni koji kusam taj balkanluk sve to strano i primitivno?


registracija
2/1/11

prohujalo, 18.08.11. 09:57

oro
potpisujem sve navedeno, samo dodajem da mi se jos vise place ne od zalosti nego od jada kad gledam ovih dvadeset godina ko nas vodi, pa zar smo mi tako glup narod, a znam da imamo toliko pametnih ljudi, ove celnike da smo svijecom trazili nebi bolje nasli
jadna nasa zemlja a i mi u njoj


registracija
19/8/11

novosađanka, 19.08.11. 11:40

proba


registracija
20/6/11

etna47, 19.08.11. 13:15

Ne,ne trbaju nam ni ljevi ni desni nama trebaju HRVATI DOMOLJUBI koji vole i poštivaju svoju DOMOVINU.


registracija
12/12/10

Klarens, 22.08.11. 18:41

Vidim neki LAZHNI sitnozubci
............................................
Pod hitno umnozhishe
............................................
Standarni tropapkarski trik
................................................
Shtakoru jedan
.............................................
U svakom ratu ima
....................................................
Zhrtava medju civilima
......................................................
Ima zlochina
....................................................
To je standardni poslovni protokol
.....................................................
Ono za shto je
......................................................
SUDJENJE U HAGU
......................................................
Je utvrdjivanje ISTINE !!!
........................................................
Da li je bilo
.......................................................
ORGANIZIRANOG nasilja
..........................................................
Ili......samoinicijativna osveta !
............................................................
Prije Drugog rata
..........................................................
Zhivjeli su HRVATI uz Unu
.......................................................
Sad nema JEDNOG !
.....................................................
Jedini CHOVJEK
......................................................
Koji je govorio i pisao o tome
.......................................................
Branko Chopich
.......................................................
To vam je onaj shto reche
.....................................................
Znam ja srbe , jebo ti nas
....................................................
I bacishe ga s mosta !
.........................................................
Kao ono samoubojstvo
...........................................................
Da ne gleda
........................................................
REPRIZU !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika