17.08.2011. / 14:23

Autor: Hina

Prva nogometna utakmica uživo na Facebooku

Kvalifikacijska utakmica FA kupa koju bi inače gledalo 90 gledatelja mogla bi privući čak 700 milijuna gledatelja nakon postignutog sporazuma da se utakmica, koja se igra u petak, prenosi preko društvene mreže Facebook.

Englezi će moći gledati utakmicu na FacebookuEnglezi će moći gledati utakmicu na FacebookuKvalifikacijska utakmica FA kupa koju bi inače gledalo 90 gledatelja mogla bi privući čak 700 milijuna gledatelja nakon postignutog sporazuma da se utakmica, koja se igra u petak, prenosi preko društvene mreže Facebook.

Utakmica kvalifikacijskog pretkola FA kupa između Ascot Uniteda i Wembleya postat će prva utakmica koja će biti emitirana na Facebooku nakon dogovora između Engleskog nogometnog saveza i glavnog sponzora Kupa Budweisera.

Marketinški direktor Budweisera Iain Newell izjavio je da tvrtka, koja je početkom godine potpisala trogodišnji sponzorski ugovor s FA vrijedan 24 milijuna funti (39.4 milijuna američkih dolara), ima namjeru pretvoriti to najstarije nogometno natjecanje u globalni događaj i istovremeno vratiti ga navijačima.

"FA kup je pokrenut prije 140 godina i postoji li bolji način da iskažemo našu odanost nego emitirajući 'ispucavanje prve lopte' preko Facebooka", kazao je Newell.

"To je prvi put da se neka nogometna utakmica prenosi uživo na društevnoj mreži što je sjajna vijest za navijače i klubove".

Predsjednik Ascot Mike Harrison je kazao da je "ovo najveća stvar koja se ikada dogodila klubu".

"Sinć nas je došlo gledati 88 ljudi, a u petak nasd dođe vidjeti 500 ili čak 800 gledatelja. Činjenica da će nas možda moćio gkledati milijun ljudi na Facebooku je sjajna", dodao je.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika