18.08.2011. / 09:53

Autor: Hina

Sočković iza rešetaka, raspušten stranački odbor HDZ-a Brodsko-posavske županije

Nacionalno vijeće HDZ-a raspustilo je stranački županijski odbor u Brodsko-posavskoj županiji, a odluka je donesena nakon što je njegov dosadašnji predsjednik Zdravko Sočković prije nešto više od mjesec dana završio u pritvoru nakon dugotrajne USKOK-ove istrage, a pritvor mu je nedavno produžen za još dva mjeseca.

Zdravko Sočković: foto: Davor Javorović/PIXSELL Zdravko Sočković: foto: Davor Javorović/PIXSELL Nacionalno vijeće HDZ-a raspustilo je stranački županijski odbor u Brodsko-posavskoj županiji, a odluka je donesena nakon što je njegov dosadašnji predsjednik Zdravko Sočković prije nešto više od mjesec dana završio u pritvoru nakon dugotrajne USKOK-ove istrage, a pritvor mu je nedavno produžen za još dva mjeseca.

Sočković je šestoosumnjičeni u slučaju pronevjere s državnim zemljištem u općini Sibinj. Prema onom što se može iščitati iz Uskokova priopćenja njega izravno sumnjiče da je u suradnji sa sad već bivšim načelnikom općine Ivicom Batinićem i općinskim vijećnikom Ivanom Miškovićem općinu Sibinj oštetio za oko 130.000 kuna.

Za stranačkoga povjerenika Nacionalno vijeće HDZ-a izabralo je Danijela Marušića, koji trenutno obnaša i dužnost župana Brodsko-posavske županije. "Unutarstranačkih izbora sada neće biti. Oni će uslijediti u normalnom terminu nakon parlamentarnih izbora", kaže Marušić.

On je demantirao i kalkulacije da će Sočković biti smijenjen i s mjesta predsjednika Skupštine Brodsko-posavske županije. "Takve inicijative nema i mislim da to nebi bilo ni dobro. Takve stvari ne bi ni trebalo raditi, mislim da svatko ima pravo da se brani presumpcijom nevinosti", rekao je Marušić.

Prvooptuženi iz šesteročlane skupine Ivica Batinić prošlog je tjedna iz pritvora pismenim putem obavijestio općinsko vijeće da podnosi neopozivu ostavku na mjesto načelnika u općini Sibinj.

Vezano uz Sočkovićevo izbivanje sa sjednica županijske skupštine još se čeka tumačenje Ministarstva uprave koje je zatražila županijska oporba, a vezano uz sazivanje posljednje sjednice, te Sočkovićeve punomoći potpisane još u listopadu prošle godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.08.11. 11:22

Jadni ljudi.S toliko povjerenja su se učlanili u HDZ,počeli pošteno muljati,a vidi sad.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika