20.08.2011. / 11:03

Autor: Hina , Nacional.hr

U Bremerhavenu zaplijenjeno 100 kg čistog kokaina

Po prvim rezultatima istrage, tržišna vrijednost droge je između 4,5 i 5 milijuna eura, a bila je namijenjena berlinskom tržištu

IlustracijaIlustracijaOko 100 kg čistog kokaina pronađeno je u kontejnerima u njemačkoj luci Bremerhavenu, na sjeveru zemlje, u jednoj od najuspješnijih operacija po količini zaplijenjene droge zadnjih godina u Njemačkoj, doznaje se u petak od krim-policije.

Riječ je naime o drugoj po veličini zapljeni otkako je 1978. osnovana istražna skupina u kojoj sudjeluju carinici i policija. Kokain je bio sakriven u kontejnerima iz Paname, dodao je na tiskovnoj konferenciji voditelj brigade za suzbijanje trgovine narkoticima berlinske kriminalističke policije Harald Chybiak.

U akciji su uhićena tojica muškaraca u Bremerhavenu, luci 200 km zapadno od Hamburga i četvorica u Berlinu. Osumnjičenici su u dobi od 34 do 51 godinu.

Po prvim rezultatima istrage, tržišna vrijednost droge je između 4,5 i 5 milijuna eura, a bila je namijenjena berlinskom tržištu.

Oko 250 policajaca uz potporu specijalnih postrojba policije i carine, sudjelovalo je u četvrtak navečer u pretraživanju pet kontejnera u kojima se, po carinskim dokumentima, prevozila kava.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika