20.08.2011. / 18:00

Autor: Hina

Iran osudio Amerikance za špijunažu

Trojka, u 20-tim i ranim 30-tim godianma, tvrila je da su planinarili po planinama na sjeveru Iraka i da su nenamjerno prešli iransku granicu

Američki državljani Shane Bauer i Josh Fattal, koji su više od dvije godine zatočeni u Iranu, proglašeni su krivima za špijunažu i osuđeni na osam godina zatvora, objavila je u subotu iranska državna televizija.

Oni su 31. srpnja 2009. uhićeni u blizini iračke granice s Irakom, zajedno s trećom Amerikankom Sarah Shourd koja je nakon plaćene jamčevine od 500.000 dolara puštena u rujnu 2009. i vratila se u domovinu.

Trojka, u 20-tim i ranim 30-tim godianma, tvrila je da su planinarili po planinama na sjeveru Iraka i da su nenamjerno prešli iransku granicu.

Njihov odvjetnik Masoud Shafiee rekao je da presudu službeno nije dobio. "Ne znam je li to točno ili ne, ali kazna zasigurno nije mala", rekao je.

U Iranu se za špijunažu može dobiti i smrtna kazna, a mediji su nagađali da bi Bauer i Fattal mogli biti oslobođeni u znak dobre volje, u povodu svetog muslimanskog mjesca ramazana.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika