23.08.2011. / 07:00

Autor: Dora Juras

Jelena Popović Volarić: Još nisam spremna za majčinstvo

Glumica, scenaristica, kolumnistica, spisateljica... svestrana plavuša iza sebe ima radno ljeto - osmislila je i napisala ljubavnu seriju “Larin izbor” koja će se prikazivati na Novoj TV; o detaljima serije, idejama za novi roman te privatnom životu progovorila je u ekskluzivnom intervjuu

Jelena Popović Volarić u seriji "Larin izbor" obradila je temu moderne Penelope koja godinama čeka muškarca svog životaJelena Popović Volarić u seriji "Larin izbor" obradila je temu moderne Penelope koja godinama čeka muškarca svog životaIako je javnost poznaje kao glumicu Jelenu Veljaču, ona danas nosi samo prezime svoga supruga Janka, Popović Volarić. Ova tridesetogodišnja akademska glumica postala je popularna i prije završetka fakuteta, utjelovivši lik Dore Jurak u TV noveli “Villa Marija”. Nakon toga u životu ove sitne, krhke plavuše s izraženim smislom za modu sve je krenulo uzlaznom putanjom. Skratila je svoje duge plave uvojke, diplomirala, pronašla čovjeka svog života Janka Popovića Volarića, počela pisati kolumne, objavila roman “Mama vam je cijelo vrijeme lagala” te napisala scenarij za TV novelu “Ratkajevi”. Očito se dobro snašla, pa se opet primila pisanja scenarija, i to za novu dramsku seriju “Larin izbor” koja će se ove jeseni početi prikazivati na Novoj TV.

EXTRA: Razgovaramo na setu nove dramske serije “Larin izbor”, primjećujem da ste tu prilično aktivni, koja je vaša uloga?

- Ja sam kreativni producent, serija je zasnovana na mojoj ideji. Napisala sam prve dvije epizode, likovi su također moji. Te dvije epizode snimljene su kao pilot, pilot je prošao, Nova TV je odlučila snimiti seriju i onda smo počeli sakupljati scenaristički tim. Recimo da sam ja na vrhu te kreativne hijerarhije, odobravam priče, radim s voditeljima sektora, s kostimografom, scenografom, sa scenaristima, debatiram. Scenaristički tim vodi iskusan scenarist Tomislav Hrpka, a ispod njega su još četiri scenarista i četiri dijalogista. Dakle, cijeli tim ljudi stoji iza svake epizode.

EXTRA: Otkud vam uopće ideja da napišete takvu TV novelu?

- Glavni producent Milo Grisogono me prošle jeseni pozvao na razgovor i rekao da traže ideju za novu veliku ljubavnu seriju na moru. Ja sam iznijela svoju ideju, prošla je i onda smo krenuli razrađivati scenarij. Pala mi je na pamet priča o Penelopi, o njezinu 10-godišnjem čekanju Odiseja, ne znajući gdje je ni hoće li se ikada vratiti. Odolijevala je vrlo upornim proscima, nije slušala zle jezike, vjerovala je u njihovu ljubav. Sve me to ponukalo da razmislim postoji li danas takva bezuvjetna ljubav. Može li prava ljubav doista čekati zauvijek? To je postala i krilatica serije.

EXTRA: Pišete, glumite, radite na TV noveli, fotografirate, a i vaš suprug Janko Popović Volarić je glumac. Kako uspijete uskladiti slobodno vrijeme?

- Teško, ali uspijevamo. Svakako pomaže što radimo slične poslove pa imamo razumijevanja za radni dan koji se oduži unedogled, noćna snimanja, ljubavne scene... Uspjeli smo ovoga ljeta uhvatiti tjedan dana, bili smo na Hvaru i u Dubrovniku i bilo nam je divno. Kad god ulovimo vremena, najbolje se opuštamo na putovanjima. Preferiramo gradove, Pariz, London i New York, koji su uvijek tako opuštajući i inspirativni i u njih se volimo vraćati. Već imamo neka svoja omiljena mjesta, male rituale.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju tjednika Extra.

Komentari

registracija
1/5/11

allina, 23.08.11. 10:20

Ako već traži inspiraciju u Homerovim epovima, trebala bi znati da je Penelopa čekala 20 godina...drž se ti Jelo trač tema, pusti klasike


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika