Objavljeno u Nacionalu br. 823, 2011-08-23

Autor: Ivan Pandžić

Novo ruho: Ciosa Gabrić i Pavić od rugla rade bolnicu

“Plan je izgraditi novu bolnicu, okosnica će biti oftalmologija, a kasnije će se razvijati klinika za dijabetis, psihijatrija i jednodnevna kirurgija” potvrdio nam je dr. Gabrić

Mediteranska plovidba opet je u državnom vlasnitvuMediteranska plovidba opet je u državnom vlasnitvuZagreb će dobiti novu privatnu zdravstvenu ustanovu na mjestu bivše poslovne zgrade Cimosa koja više od 15 godina stoji napuštena. Većinski investitor je dr. Nikica Gabrić,vlasnik oftlamološke klinike Svjetlost, a u izgradnju novog objekat će biti uloženo 23 milijuna eura. Stara zgrada koja se nalazi na Ljubljanskoj aveniji godinama je bila ruglo grada. “Plan je izgraditi novu bolnicu, okosnica će biti oftalmologija, a kasnije će se razvijati klinika za dijabetis, psihijatrija i jednodnevna kirurgija” potvrdio nam je dr. Gabrić. Projekt je još u povojima i trebat će najmanje dvije godine za realizaciju. Gabrić kaže da će u međuvremenu tražiti parnere koji su spremni zajedno s njim uložiti u razvoj ostalih segmenata jer je on specijaliziran za oftalmologiju.

“Privatno zdravstvo je budućnost i zato sam se odlučio za ulaganje. Nadam se da ću naći partnere koji to prepoznaju” zaključuje. Novi objekt bi trebao biti u sličnoj veličini kao i postojeći, čije rušenje je započelo prošli tjedan. Nova zgrada bi po ranijim planovima trebala imati oko 23 tisuće četvornih metara bruto površine. Inače, Gabrić tvrdi da je on većinski suvlasnik tvrtke Vrbani centar koja se službeno vodi kao investitor. Drugi suvlasnik je Allegheny Financial Ninoslava Pavića, suvlasnika medijskog koncerna EPH. Allegheny je pravni slijednik bivšeg Hypo Consultantsa, koji je nekada bio nositelj nekretninskog poslovanja Hypo banke.

Oni su kupili zgradu Cimosa još prije više od šest godina, a onda su je, kada je izbila afera s Hypo bankom, zajedno s Consultantsom prodali grupi investitora, među kojima je najveći Pavić. Gabrić kaže da je upravo njegova tvrtka nositelj investicije, a u detalje partnerstva nije htio ulaziti jer kaže da je sve još u ranoj fazi. Ninoslav Pavić očito polako rasprodaje bivšu imovinu Consultantsa. Već je otišlo zemljište na kojem se sada gradi trgovački centar City Centar One, a navodno se traži i kupac za novu poslovnu zgradu u Novom Zagrebu, a kada se razriješe imovinski odnosi, vjerojatno će se prodati i zemljište za neboder na zagrebačkoj Trešnjevci.

Vezane vijesti

Einstein je bio u krivu? Otkrivene čestice brže od svjetlosti

Einstein je bio u krivu? Otkrivene čestice brže od svjetlosti

Znanstvenici diljem svijeta rekli su u petak da bi otkriće subatomskih čestica navodno bržih od svjetlosti moglo dovesti do temeljitog preispitivanja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika