23.08.2011. / 13:00

Autor: Nacional.hr

Loša vijest za šefove - Surfanje na poslu čini radnike produktivnijima

Otkriveno je da je grupa koja je surfala internetom pokazala bolje rezultate prilikom izvršavanja mentalnih zadataka od ostalih grupa i članovi ove grupe su bili manje iscrpljeni i nakon pauze više angažirani od drugih grupa

IlustracijaIlustracijaSurfanje internetom za vrijeme radnog vremena osvježava zaposlenike i čini ih produktivnijima, pokazalo je novo istraživanje, prenosi Daily Mail.

Znanstvenici sa Nacionalnog sveučilišta u Singapuru ispitali su 96 studenata koje su podijelili na tri grupe, kontrolnu grupu, grupu koja je imala kratki odmor i grupu koja je imala pauzu prilikom koje je surfala. Otkriveno je da je grupa koja je surfala internetom pokazala bolje rezultate prilikom izvršavanja mentalnih zadataka od ostalih grupa i članovi ove grupe su bili manje iscrpljeni i nakon pauze više angažirani od drugih grupa.

Otkriveno je i da su osobe, koje su tijekom pauze na poslu surfale internetom, nakon pauze bile bolje pripremljene za posao nego osobe koje su telefonom zvale ili slale poruke svojim voljenima. Znanstvenici smatraju da je jedan od razloga to što ljudi prilikom surfanja za vrijeme pauze izabiru web stranice koje vole posjećivati što djeluje opuštajuće, dok prilikom, npr. čitanja e-maila ne mogu utjecati na sadržaj koji čitaju.

Ipak, neke studije koje su prije provdene imale su drugačije rezultate i prema njima surfanje internetom smanjuje produktivnost i loše utječe na koncentraciju.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika