24.08.2011. / 13:16

Autor: Hina

Pašalić: Istina je da sam uputio zahtjev za saborskom mirovinom

Nekadašnji savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i saborski zastupnik u tri mandata Ivić Pašalić potvrdio je danas Hini kako je u Hrvatski sabor poslao zahtjev za aktiviranje saborske mirovine.

Ivić PašalićIvić PašalićNekadašnji savjetnik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i saborski zastupnik u tri mandata Ivić Pašalić potvrdio je danas Hini kako je u Hrvatski sabor poslao zahtjev za aktiviranje saborske mirovine.

Istina je da sam u Sabor uputio zahtjev za saborskom mirovinom, kazao je Pašalić dodajući međutim kako je to tek reguliranje njegovog prava, iako namjerava nastaviti raditi.

Prema zakonu koji je bio na snazi 2003. godine, dok je obnašao funkciju saborskog zastupnika, Pašalić ispunjava uvjete za dobivanje saborske mirovine, odnosno ima 50 godina starosti i 15 godina radnog staža.

Ivić Pašalić, danas zagrebački poduzetnik, osam godina nakon izlaska iz Sabora poslao je zahtjev za aktiviranjem saborske mirovine.

Prema statističkim pokazateljima za mjesec srpanj Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, mirovinu prima 540 bivših saborskih zastupnika i članova vlade, u prosječnom iznosu od 8931 kunu.

Vezane vijesti

Ja sam pozvao Pašalića na skupštinu

Ja sam pozvao Pašalića na skupštinu

Član Izvršnog odbora ogranka HDZ-a Remete Vid Težak priznao je danas da je on pozvao Ivića Pašalića na izbornu skupštinu tog ogranka, te ocijenio… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 24.08.11. 13:21

Pravi hrvatski domoljub,lovu pokro,sve zasro i još mu to trebamo plačati do kraja njegovog života!!


registracija
11/1/10

fluid, 24.08.11. 15:07

Najodgovornija osoba poslije Tuđmana za totalnu pljačku u Hrvatskoj.Najbeskompromisniji katolik i lizač oltara u Sesvetama na nedjeljnim misama,najveći lopov bez imalo milosti prema ikome,najveće zlo koje je koračalo Hrvatskom,najveća sramota koja sebe naziva Hrvatom i najveći zločinac sa hercegovačkim pedigreom i doktorskom titulom(ili samo liječničkom?).SAmeće od osobe koje je toliko drsko da zbog neproganjanja za učinjena nedjela,ima obraza tražiti još i mirovinu.On je dokaz nakaradnosti i nakaznosti nove hrvatske države.On je simbol svega truloga i gnjiloga u našoj državi.Obični žohar i protuha koja je preko Brzovića i Markice Rebića bila gospodar smrti i života u svoja tri mandata,u Hrvatskoj.Preko Škegre i ostale gamadi tima Kutle,je popljačkao Hrvatsku a ono što se nezna,je daleko gore i veće.Bratić mu u Rogoznici ima u vlasništvu marinu vrijednu više stotina milijuna eura!?Božijom providnošću?Ne,bratićevim zločinom potpomognuto.Sudi se mnogima za ratni zločin a on je osobno odgovoran za najveći ratni zločin;pljačka Hrvata za vrijeme rata kada je mnogima bila svetinja država.On je grabio i vlast i financijsku moć.Umjesto na doživotnoj robiji ova kreatura će ostvariti mirovinu.Bravo Hrvatska!!!Auto-gol sa najružnijim ispadanjem iz danjeg natjecanja za pravnu i pravednu državu.


registracija
15/11/06

rimaz, 24.08.11. 16:06

Za mirovinu se na godinu izdvaja 58 milijuna kuna za bivše saborske zastupnike. Ba li je to iz fonda mirovinskog osiguranja kojeg uplaćuju zaposleni?


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 24.08.11. 17:22

fluid, točno, svi se pitamo kako to da pašalić nije u zatvoru, i nije oduzeta ukradena imovina?


registracija
7/3/11

medjimurec, 24.08.11. 17:40

Pokusale su razne vlade (i Racanova ) nesto naci Pasalicu i naravno dokazati mu tzv. pljacku -nista se naslo nije . Jednostavno koristi ona prava koja mu zakon omogucuje , sta se tu ima puno mudrovat?


registracija
11/1/10

fluid, 24.08.11. 17:47

ankicaschreiber@ . Vjerujem da si i ti svjesna kako je premalo i oportuno,pitati se kako da Pašalić ( i drugi iz 90.-ih na ovamo)nije u zatvoru.Ovu i ovakvu vlast treba rušiti svim sredstvima a ni ostalima koji nemaju u programu moralna i etička načela,također treba onemogućiti djelovanje.Ponavlja se moja teza,za koju se ti baš i nisi složila samnom,a to je da kritična masa građana mora izaći na izbore i uništiti glasaovanjem ovo leglo kriminala i nemoralnosti.Hrvatska je divna zemlja vrijednih ljudi ali nezrelih u demokratskom smislu tako da očekujem kako će Pašalić i nadalje ostati na slobodi a SDP ili HDZ na vlasti.Umjesto da zbog svoje djece tražimo promjenu,kao i njihove budućnosti,mi se zadovoljavamo sa moralno upitnim privilegijama i sitnim novcima.One krupne vrijednosti uz vlast,pripadaju stoci krupnoga zuba.Većina građana je na onoj drugoj strani.Tamo gdje je stoka sitnoga zuba.Metafora nije prikladna ali je vjerna slika stanja do kojega je Hrvatska dovedena djelovanjem ovakvih kao ovaj,ni ime mu više nemogu napisati od gadljivosti.


registracija
11/1/10

fluid, 24.08.11. 17:52

medjimurec@.Gdje ti je Đ na tastaturi?Vjerovatno izvana sufliraš!?I to točno onako kako i pokazuje stanje u Hrvatskoj.Ti spadaš u one olako živuće Hrvate koji tako olako i tumače nemoralnu državu više na podsmješljiv način nego na ozbiljan i istinit.Ako imaš dijete,ili ćeš ga sutra imati,želim mu bolji život sutra u Hrvatskoj nego što ga mnoga djeca imaju.O njihovoj starosti i budućnosti,me strah i misliti.Naprosto je nemaju.A ti i dalje ili budi neobaviješten ili podržavaj državu sa pravosuđem i organima gonjenja koji nemogu Pašaliću naći ništa.


registracija
28/4/10

Zvonko, 24.08.11. 18:59

fluid,
ti progovaraš kao da si samog vraga vidio a ne tekst o Pašaliću. Imam osjećaj da se znate!


registracija
11/1/10

fluid, 24.08.11. 19:44

Zvonko@.Iako je tvoj tekst provokacija,moram ti odgovoriti.Zaista se poznajemo.Ne osobno,fala Bogu ali toga skota poznaje svako biće u Hrvatskoj.Na posredan ili neposredan način.Mislim da sam dovoljno rekao.Obično ne reagiram ovako burno ali kada je Pašalić u pitanju vidim i svoju djecu i unučad ,kao i djecu drugih roditelja te njihovu crnu budućnost kao posljedicu upravo Pašalićevog kriminalnog djelovanja.I gotovo da izgubim razum od pojave toga lika u javnosti.Zaista ga smatram najključnijom osobom svega zla u Hrvatskoj od 90.g.prema danas.Zaista postoji malo osoba kojima nebih mogao oprostiti njegova nedjela.Pašalić je prvi na listi kojima nikada neću moći oprostiti sve svinjarije koje je svjesno i licemjerno učinio za svojih mandata.


registracija
28/4/10

Zvonko, 24.08.11. 20:00

Nisam navikao na ovakav tvoj "ton" pa sam morao nešto dobaciti.

Ima Pašalića još dosta, nije on jedini, samo ti su miljenici "javnosti" i uvažene ličnosti!


registracija
25/6/10

vidra, 25.08.11. 16:23

fluid,
Moram ti čestitati na ovoj opservaciji o Pašaliću. Sve je točno. Čudim se samo što jeTuđman takve držao oko sebe, a mi stoka sitnog zuba šutili kao zaliveni. Zato me raduje da makar netko progovara o onome što se zbivalo i kad su nas nespremne šišali, jer smo se pokazali kao prave ovce.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika