24.08.2011. / 17:28

Autor: Ivan Pandžić

Mikšić se vratio po još jednu tužbu za klevetu

U današnjem priopćenju osudio je politiku prijateljstva bivšeg predsjednika Stjepana Mesića sa libijskim diktatorom Moamerom Gadafijem

Photo: Slavko Midžor/PIXSELLPhoto: Slavko Midžor/PIXSELLBoris Mikšić, najpoznatiji po neuspješnim predsjedničkim kandidaturama 2005. i 2009. godine, vratio se i priprema se za parlamentarne izbore u prosincu. No, sudeći prema njegovim javnim nastupima, ili točnije priopćenjima, očito se vratio i po još koju tužbu za klevetu. U današnjem priopćenju osudio je politiku prijateljstva bivšeg predsjednika Stjepana Mesića sa libijskim diktatorom Moamerom Gadafijem.

Međutim, na kraju priopćenja, ničim izazvan iznio je tvrdnju koju nije potkrijepio niti jednim dokazom ili argumentom: Moamer Gadafi je kupio vilu Stjepanu Mesiću na francuskoj obali! Podsjetimo, Mikšić je isto tako u kampanji 2004. godine, nakon koje je zamalo ušao u drugi krug predsjedničkih izbora sa Stjepanom Mesićem, iznio tvrdnju da je francuska tajna služba kupila Mesiću vilu na francuskoj obali.

Nakon što je Mesić pokrenuo sudske procese, Mikšić je rekao da se šalio, kako se šali i Mesić u svojom nastupima. Općinski sud u Samoboru je na taj argument odgovorio s dvije presude u kojim se Mikšić proglašava krivim za klevetu, zbog čega je morao platiti 60 tisuća kuna (po želji Mesića novac je uplaćen u dom za nezbrinutu djecu). "Stjepan Mesić me svojedobno tužio jer sam javno rekao da mu je francuska tajna služba kupila vilu na Azurnoj obali i tražio me da mu se ispričam.

Evo, ispričavam se javno gospodinu Mesiću što sam rekao da mu je tajna služba kupila vilu, kad je više nego jasno da mu ju je kupio Gadafi" zaključuje svoje priopćenje Mikšić. Olakotna okolnost Mikšiću je činjenica što je sutkinja u svom obrazloženju kazne u prošlom slučaju rekla da je Mikšić bio istaknuta javna i politička osoba u to vrijeme, te da su njegove riječi kao predsjedničkog kandidata tretirane s medijskom pažnjom. Ako ga Mesić opet bude tužio, kazna će vjerojatno biti manja.

Vezane vijesti

Boris Mikšić žestoko po Todoriću: 'On neće ući u Mercator, nego u Remetinec'

Boris Mikšić žestoko po Todoriću: 'On neće ući u Mercator, nego u Remetinec'

Boris Mikšić, nezavisni kandidat na nadolazećim izborima žestoko se u svom priopćenju obrušio na vlasnika Agrokova Ivicu Todorića. Osvrćući se na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika