24.08.2011. / 19:31

Autor: Hina

Forbes:

Njemačka kancelarka Angela Merkel - najmoćnija žena svijeta

Njemačka kancelarka Angela Merkel vodi na Forbesovoj listi najmoćnijih žena svijeta u kojoj su najzastupljenije političarke, poslovne žene i žene iz medija i svijeta zabave, objavljeno je u srijedu.

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel vodi na Forbesovoj listi najmoćnijih žena svijeta u kojoj su najzastupljenije političarke, poslovne žene i žene iz medija i svijeta zabave, objavljeno je u srijedu.

Američka državna tajnica Hillary Clinton na drugom je mjestu, a nakon nje je predsjednica Brazila Dilma Rousseff.

"Naša lista odražava raznoliki i dinamični put žena današnjice do moći, bilo da vode nacije ili odlučuju o ključnim pitanjima našeg vremena", kaže se u izjavi izdavača i predsjednice ForbesWomen Moire Forbes.

Osam šefica država i 29 šefica kompanija ušle su na listu 100 najutjecajnijih žena. Imaju prosječno 54 godine i zajednički kontroliraju 30 bilijuna dolara a 22 nisu udane.

Lady Gaga osvojila je 11 mjesto dok je prva američka dama Michele Obama zasjela na osmom mjestu nakon što je prošle godine bila prva na listi.

Britanska kraljica Elizabeta je na 49 je mjestu, a na listi se na 29 mjestu našla i glumica Angelina Jolie.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 24.08.11. 20:58

Procjena je sasvim pogrešna. Merkel neće spasiti Njemačku od propasti što znači da nema potrebnu moć. Moć je u rukama banaka.
sites.google.com/site/financijskisustav/kolaps-eura


registracija
26/11/09

CH2710, 24.08.11. 21:17

Pa to je isto kao i Kosorica... samo je pitanje u kojem smislu... u pljačkanju i nesposobnosti, ili pak sposobnosti i poštenju-;)))...


registracija
4/1/09

miroljubiv, 24.08.11. 22:59

Dok bude vjerno služila Bilderberzima,može računati na njihovu pomoć u svakom pogledu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika