26.08.2011. / 12:31

Autor: Totalsport

Ron Artest noćas postaje Metta World Peace

Također, Artest će od sljedeće sezone na leđima nositi dres s brojem 70

Ron Artest (u ljubičastom dresu)Ron Artest (u ljubičastom dresu)Kontroverzni 31-godišnji košarkaš Los Angeles Lakersa Ron Artest i službeno će promijeniti ime u Metta World Peace 27. kolovoza.

- Danas me još možete zvati Ron i onda je sve gotovo. Riječ je o ljubavi, o svjetskom miru. Svi se mogu poistovjetiti uz to ime, bilo ljudi iste zajednice, iste države ili zemlje koja ide u rat - rekao je Artest, čije će novo ime u slobodnom prijevodu glasiti Ljubav, Dobro i Svjetski Mir.

Artest je u lipnju podnio sudski zahtjev za promjenom imena koji je sada dobio pozitivno rješenje, pa će tako i službeno promjena imena stupiti na snagu od subote.

Također, Artest će od sljedeće sezone na leđima nositi dres s brojem 70. Neće to biti njegova prva promjena broja dresa. Tijekom mandata u Chicagu, Indiani, Sacramentu, Houstonu i Lakersima nosio je između ostalih brojeve 23 u čast Micheala Jordana, 91 u čast Dennisa Rodmana, kao i 37 u čast Michaela Jacksona. Prošle sezone na leđima je imao broj 15, a kaže da mu je cilj do kraja karijere promijeniti najmanje deset dresova s različitim brojevima.

- Mijenjam broj u 70 jer to ima neke veze sa svemirom. Sve se nekako ponavlja, a svemir je jedan. Sve je to ista stvar. Treba pozitivno razmišljati, održati djecu pozitivnom.

Na kraju je Artest potvrdio svoje namjere da zaigra za Cheshire Jetse u Britanskoj ligi, ali da neće donijeti službenu odluku do 22. studenog.

- Definitivno idem ako neću igrati u NBA-u. Riječ je o profesionalnoj košarci i bit će zabavno. Želim ići negdje gdje je lijepo i maleno. Imao sam drugih prilika zaraditi više novca, ali ja želim igrati u malom mjestu.

Vezane vijesti

Kraj 'lockouta'

Kraj 'lockouta'

Dana 9. prosinca i službeno je završen "lockout" u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) koji je trajao 161 dan. Vlasnici klubova i Sindikat igrača… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika