26.08.2011. / 15:08

Autor: Nacional.hr

Nestléu uručena nagrada Međunarodnog instituta za vode iz Stockholma

Peter Forssman, predsjednik Stockholm Water Foundation i Lars Gunnarsson, predsjednik ocjenjivačke komisije, pohvalili su Nestlé te naglasili važnu ulogu gospodarstvenika u problematici održivog gospodarenja vodama

Peter Brabeck-LetmathePeter Brabeck-LetmatheNestlé je na Svjetskom tjednu vode službeno proglašena dobitnikom nagrade Stockholm Industry Water Award 2011. Ova prestižna godišnja nagrada Međunarodnog stockhomskog instituta za vodu (Stockholm International Water Institut - SIWI) uručena je Peteru Brabeck-Letmathenu, glavnom i izvršnom direktoru tvrtke Nestlé.

Kao što se navodi u obrazloženju nagrade, vrijedno priznanje tvrtka Nestlé zaslužila je postignućima uloženim u poboljšanje gospodarenja vodama u opskrbnom lancu i unaprijeđenijima učinkovitosti korištenja vode. Rezultati ukazuju da je od 2000. godine tvrtka smanjila potrošnju vode za više od trećinu. Također, nagrada prepoznaje napore tvrtke Nestlé da sličnu praksu usvoje i njeni dobavljači, posebice poljoprivrednici i uzgajivači kave. Treba naglasiti da Nestlé istu brigu prema čistoj vodi usmjerava i prema zajednicama u kojima djeluje. Naime, do sada je tvrtka Nestlé putem svoja 184 projekta dovela pitku vodu u mnoge seoske škole koje se nalaze u blizini njenih tvornica u jugoistočnoj Aziji, stvarajući korist za više od 100.000 ljudi.

Očuvanje voda znači očuvanje života

Peter Brabeck-Letmathe, koji je nagradu u ime tvrtke preuzeo od dr. Davida Garmana, predsjedinka International Water Association (IWA) i člana Stockholm Industry Water Award komisije, pozdravio je ovo priznanje naglasivši kako se radi o velikoj časti za tvrtku Nestlé.

„Tijekom posljednjih nekoliko godina, neumorno smo radili na osvještavanju o važnosti vode kao najvrednijeg prirodnog resursa. Također, izuzetne napore uložili smo u učinkovitije gospodarenje vodom u našim svakodnevnim naporima da osiguramo kvalitetne proizvode od polja do stola. naglasio je Brabeck-Letmathe dodavši: „Ova je nagrada, ne samo da je velika čast za Nestlé, već je i poziv svima nama da predano radimo na očuvanju voda, te da se nastavimo boriti kako bi voda dobila zasluženo mjesto u našem društvu. Očuvanje voda znači očuvanje života. "

Peter Forssman, predsjednik Stockholm Water Foundation i Lars Gunnarsson, predsjednik ocjenjivačke komisije, pohvalili su Nestlé te naglasili važnu ulogu gospodarstvenika u problematici održivog gospodarenja vodama.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika