26.08.2011. / 18:24

Autor: Hina

Japan će za 3 godine revitalizirati poljoprivredno zemljište

Japanska vlada se nada da će za tri godine vratiti u prvotno stanje devet desetina poljoprivrednog zemljišta pogođenog orijaškim cunamijem 11. ožujka a za pet će obnoviti nasipe, po planu obnove objavljenom u petak.

Japan će revitalizirati zemljišteJapan će revitalizirati zemljišteJapanska vlada se nada da će za tri godine vratiti u prvotno stanje devet desetina poljoprivrednog zemljišta pogođenog orijaškim cunamijem 11. ožujka a za pet će obnoviti nasipe, po planu obnove objavljenom u petak.

Obnova velikih trgovačkih luka trebala bi se završiti za dvije godine.

Planom su obuhvaćene uglavnom prefekture na sjeveroistoku arhipelaga najpogođenije prirodnom katastrofom u kojoj je više od 20.000 ljudi poginulo i nestalo, naime Iwate, Miyagi i Fukushima.

Po tom planu, radovi obuhvaćaju uklanjanje mulja s potopljenog poljoprivrednog zemljišta koje se usto mora desalinizirati. Nasipi će se obnoviti pošto se utvrdi njihova optimalna visina kako bi se ubuduće spriječili tsunamiji.

Prijedlog zakona treba se podastrijeti na izvanrednoj parlamentarnoj sjednici na jesen kako bi se do 1. siječnja mogla osnovati nova agencija za nadzor obnove.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika