26.08.2011. / 19:12

Autor: Nacional.hr

5. VFF: Solartaxi - oko svijeta sa suncem, dokumentarni hit dana

U hotelu Lav započeo je i tv sajam, na kojem se okupljaju profesionalci iz regije i izmjenjuju iskustva i svoje sadržaje

Scena iz filma SolartaxiScena iz filma SolartaxiVukovar nastavlja svoju filmsku priču. Jučer je u Ružičkinoj kući prikazan film Zlin - živuća utopija, Aleksandra Bindera, koji se predstavio vukovarskoj publici.

Nakon filma, Ines Ambruš, konzervatorica, održala je predavanje na temu Bata Satelitski grad a potom je otvorena izložba 80 godina Bate u Borovu. Izložbu je svečano otvorio direktor tvornice Borovo Mirko Ćavara.

Večer na terasi Agencije za vodne putove započela je kratkim filmom Juraja Lerotića Onda vidm Tanju. Nastavljena je bugarskim filmom Victora Chouchkova ispred kojeg je publiku pozdravio producent Aleksadar Chouckov.

Kasno navečer u 23 sata prikazana je kostimirana drama Caryja Fukunage, Jane Eyre.
Publiku je oduševio odličan koncert Damira Urbana na terasi beach bara Danube Gardens.

Danas će u Ružičkinoj kući biti prikazan film Solartaxi-oko svijeta sa suncem ispred kojeg će publiku pozdraviti redatelj Erik Schmitt.

Slijedi Priča Pierra Woodmana, mađarski doku o svijetu porno-industrije a potom i češko-slovački Gradonačelnik protiv bijele smrti o lokalnom čelniku koji nastoji poženiti sve lokalne neženje.

Navečer se prikazuje rumunjski kratkiš Rođendan ispred kojeg publiku pozdravlja redateljica Luiza Parvu. Zatim slijedi poslastica, rumunjski Hej! Kako si?, film Alexadra Mafteija o obiteljskom zbližavanju zahvaljujući modernoj Internet tehnologiji.

Kasno navečer u 23 sata publika će moći pogledati brazilsku uspješnicu Elitna postrojba 2, Josea Padilhe.

U hotelu Lav započeo je i tv sajam, na kojem se okupljaju profesionalci iz regije i izmjenjuju iskustva i svoje sadržaje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika