26.08.2011. / 19:25

Autor: Hina

Elitna prostitucija: Svodnici osuđeni na uvjetnu kaznu, ali ostaju bez novca

Nebojša Perunović (61) i Sara Sikirić (24) danas su na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu proglašeni krivima za organiziranje elitne prostitucije te su uvjetno osuđeni - on na dvije godine zatvora, a ona na šest mjeseci.

Nebojša PerunovićNebojša PerunovićNebojša Perunović (61) i Sara Sikirić (24) danas su na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu proglašeni krivima za organiziranje elitne prostitucije te su uvjetno osuđeni - on na dvije godine zatvora, a ona na šest mjeseci.

Prvooptuženi Perunović neće u zatvor ako u idućih pet godina ne počini novo kazneno djelo, a njegovoj "suradnici" Sari Sikirić rok kušnje je dvije godine.

Perunoviću se oduzima i nezakonito zarađenih 100.000 kuna, a drugooptuženoj 25.500 kuna. Dužni su i platiti troškove suđenja, a s obzirom na to da su uvjetno osuđeni, ukinut im je pritvor.

Perunović i Sikirić proglašeni su krivima za organiziranje elitne prostitucije u Zagrebu i drugim hrvatskim gradovima. Perunović je bio svodnik devet djevojaka od ožujka 2010. do lipnja ove godine. Sara Sikirić s njim je surađivala, ali je i samostalno krenula u taj "posao" s nekoliko djevojaka od ožujka do lipnja ove godine, kada ju je policija otkrila.

Oboje su na sudu priznali svodništvo, nakon čega je državno odvjetništvo odustalo od pozivanja 27 svjedoka koje su predlagali na početku suđenja. Među svjedocima, po riječima branitelja optuženih, trebali su se naći i mnogi poznati hrvatski sportaši, zdravstveni djelatnici i poslovni ljudi, a navodno čak i neki bivši ministri.

Njihovi branitelji izjavili su kako su očekivali takvu presudu. Perunović odvjetnik Draško Šoć rekao je kako je jedan od razloga za priznanje Perunovićevo loše zdravstveno stanje, zbog čega je želio da se sve što prije završi.

Sara Sikirić priznala je, pak, kako bi izbjegla daljnje suđenje i medijsku pozornost, zbog čega su ona i njezina obitelj imali neugodnosti, objasnila je njezina braniteljica Jadranka Sloković. Dodala je da je njezinoj branjenici jedini problem platiti 25.500 kuna jer nema novca pa će zatražiti da taj iznos plati u ratama ili da se produlji rok plaćanja.

Perunović je u zagrebačkom Domu sportova imao salon za masažu "Pancho Sport Club". Djevojkama s kojima je surađivao, među kojima su navodno i poznate starlete, manekenke i pjevačice u usponu, pronalazio je imućne klijente kojima su pružale seksualne usluge za najmanje 500 eura, od čega su polovicu ili trećinu predavale njemu. Susrete je organizirao u svojem salonu za masažu, ali i u hotelima, stanovima, jahtama i na drugim mjestima, ili im je davao brojeve telefona kako bi se sami dogovorili.

Perunović je bio fizioterapeut hrvatske muške košarkaške i ženske odbojkaške reprezentacije te svojedobno i tenisačice Ane Kurnikove, kad je 2002. igrala na turniru u Bolu.

Vezane vijesti

Trojica mladića poginula kod Tromilje

Trojica mladića poginula kod Tromilje

U teškoj prometnoj nezgodi koja se jutros oko 3 sata dogodila na državnoj cesti D-33, pored naselja Tromilja, poginula su trojica mladića, doznaje se… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 27.08.11. 15:24

Ha, ha.


registracija
9/3/10

nostradurus, 27.08.11. 22:58

Jel i sada sudio sudac Lozina?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika