28.08.2011. / 17:34

Autor: Totalsport

Nowitzki primio najviše državno odlikovanje za sport

Vi ste uzor svim mladima, a posebno mladim sportašima i svi mi u Njemačkoj smo jako ponosni na vas i vaše uspjehe – izjavio je Wullf prilikom dodjele priznanja

Dirk NowitzkiDirk NowitzkiMVP ovogodišnjeg finala košarkaške NBA lige i član momčadi Dallas Mavericksa, Nijemac Dirk Nowitzki, iz ruku njemačkog predsjednika Christiana Wulffa primio je veliko priznanje.

Njemački predsjednik uručio je Nowitzkom u Berlinu Srebrni lovorov list, najviše sportsko priznanje koje se za posebne zasluge i razvoj sporta u Njemačkoj dodjeljuje od 1950. godine.

- Vi ste uzor svim mladima, a posebno mladim sportašima i svi mi u Njemačkoj smo jako ponosni na vas i vaše uspjehe – izjavio je Wullf prilikom dodjele priznanja.

- Ovo je velika čast za mene jer su ovo priznanje dobili i moji idoli iz mladosti poput Borisa Beckera, Steffi Graf i Franza Beckenbauera. Zbog ovog se smatram i njemačkim veleposlanikom u Sjevernoj Americi i u NBA ligi – izjavio je 33-godišnjak iz Würzburga.

Nakon svečanosti Nowitzki će povesti njemačku reprezentaciju na posljednji test uoči Eurobasketa, a u Berlinu su im protivnici Makedonci.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika