31.08.2011. / 17:47

Autor: Totalsport

Eurobasket, rezultati: Crnogorci u produžetku slomili Makedonce

Aktualni europski prvaci Španjolci neuvjerljivo su startali u turnir pobjedom u Panevežysu nad Poljskom 83-78 (44-31)

Foto. IlustracijaFoto. IlustracijaOdigrane su prve četiri utakmice Europskoga košarkaškog prvenstva u Litvi. U prvoj utakmici hrvatske, C-skupine, Crna Gora je u Alytusu nakon produžetka pobijedila Makedoniju 70-65.

Imali su Crnogorci pobjedu u rukama i pri kraju osnovnog dijela utakmice ušavši u zadnju minutu sa 61-56 vodstvom. Točno 44 sekunde prije kraja Antić je pogodio tricu za Makedonce, da bi Stojanovski šest sekundi prije kraja realizirao oba slobodna bacanja.

Da su ipak kvalitetniji, Crnogorci su dokazali u produžetku dobivši ga 9-4.

Krilni centar Vladimir Dašić apsolutno je briljirao u redovima pobjednika s 20 koševa i 16 skokova.

Američki razigravač Bo McCallebb bio je najbolji u redovima poraženih sa 17 koševa, te po četiri skoka, asistencije i osvojene lopte.

Preostala dva dvoboja prvog kola C-skupine igraju Bosna i Hercegovina protiv Grčke i Hrvatska protiv Finske.

U najzanimljivijem dosad završenom srazu prvog kola Srbija je u Šiauliaiju, u okviru skupine B, pobijedila Italiju 80-68. Utakmica je bila puna preokreta: Talijani su boljim otvaranjem poveli 18-10 (rezultat prve četvrtine), da bi Srbi potom 37-13 serijom preokrenuli na 47-31 na početku drugog poluvremena. Opet su potom igrači Simonea Pianigianija smanjili došavši na -4 (57-53), da bi se potom momčad Dude Ivkovića ponovno odlijepila (75-57).

Srbima je pobjedu donijela širina momčadi, dok su Talijani skupo platili nesrazmjer kvalitete između svojih triju NBA zvijezda (Bargnani 22 koša, 9 skokova; Gallinari 15 koševa; Belinelli 9 koševa, 5 asistencija) i ostatka momčadi.

Srbima su odlično odigrali playmakeri Miloš Teodosić (15k, 8a) i Stefan Marković (2k, 5a), dok je pod koševima najbolji bio Milan Mačvan s 14 koševa i osam skokova. Petnaest poena dodao je i Milenko Tepić.

Aktualni europski prvaci Španjolci neuvjerljivo su startali u turnir pobjedom u Panevežysu nad Poljskom 83-78 (44-31). Bio je to sraz u prvoj, A-skupini, u kojoj su još domaćini Litavci te aktualni svjetski doprvaci Turci.

Kao i tijekom priprema, braća Gasol bila su nositelji igre momčadi Sergija Scariola: Pau je ubacio 29 koševa uz sedam skokova, a Marc 16 koševa i sedam skokova. Juan Carlos Navarro dodao je 23 koša.

Thomas Kelati s 18 koševa i sedam asistencija bio je najbolji u redovima Poljaka.

Najuvjerljiviju pobjedu (81-59) dosad ostvarili su Gruzijci nad Belgijcima u dvoboju skupine D. Centar Atlanta Hawksa Zaza Pačulija bio je najbolji u redovima izjednačene pobjedničke momčadi sa 16 koševa. Sanikidze je dodao double-double učinak (13k, 11s).

Eurobasket, 1. kolo:

Skupina A:

Španjolska - Poljska 83-78

Turska - Portugal

Litva - Velika Britanija

Skupina B

Srbija - Italija 80-68

Francuska - Latvija

Njemačka - Izrael

Skupina C

Crna Gora - Makedonija 70-65, produžetak

Grčka - BiH

Hrvatska - Finska

Skupina D

Gruzija - Belgija 81-59

Slovenija - Bugarska

Rusija - Ukrajina

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika