01.09.2011. / 15:33

Autor: Dean Sinovčić

Ekskluzivno s Mostre:

Venecija, 2. dan: Madonna predstavila film na kojem je radila 7 godina

Za ovaj film sedam je godina istraživala tematiku, tri godine pisala je scenarij a zatim je krenulo biranje glumaca „Izgleda lako, ali nije bilo", zaključila je Madonna

Madonna (arhiva)Madonna (arhiva)U Veneciju je došla Madonna, znate već kakav je kaos izazvala, i to jer je izvan konkurencije prikazan njezin drugi redateljski rad „W. E." što su inicijali za Wallis i Edward. Film se temelji na poznatoj priči iz tridesetih godina prošle stoljeća kada je engleski kralj Edward VIII abdicirao zbog veze sa Wallis Simpson. „Bi li vi abdicirali s mjesta kraljice popa zbog ljubavi prema nekom muškarcu ili ženi?", upitao ju je jedan novinar na press konferenciji na što je ona odgovorila „Mislim da bi mogla imati oboje. Ili svo troje", odgovorila je Madonna. Ona kaže da ju je film uvijek inspirirao, još kao malu djevojčicu, te je znala da će jednog dana režirati film. „Bila sam u braku s dva redatelja, Seanom Pennom i Guyom Ritchijem, i obojica su me podržavali u mojim nastojanjima", rekla je Madonna dodajući kako je pisanje pjesama i pisanje filmskih priča vrlo slične stvari. Za ovaj film sedam je godina istraživala tematiku, tri godine pisala je scenarij a zatim je krenulo biranje glumaca „Izgleda lako, ali nije bilo", zaključila je Madonna.

Polanskog ne možete odbiti

Nacionalov novinar Dean Sinovčić s  kolegicom Dubravkom Lakić iz beogradskog lista Politika na svečanoj večeri povodom otvaranja festivala
Nacionalov novinar Dean Sinovčić s kolegicom Dubravkom Lakić iz beogradskog lista Politika na svečanoj večeri povodom otvaranja festivala U četvrtak je u konkurenciji prikazan novi film Romana Polanskog „Carnage" koji je nasmijao publiku do suza. Film traje samo 79 minuta, temeljen je na kazališnom djelu, a tako i izgleda - cijeli se odvija u jednom stanu gdje su se našla dva bračna para, jedan čine odvjetnik (Christoph Waltz) i njegova supruga iz bankarskog svijeta (Kate Winslet) dok drugi čine ne tako bogati trgovac (John C. Reily) i ne tako uspješna spisateljica (Jodie Foster). Oba para imaju 11-godišnje sinove, sin bogatijih štapom je udario po licu i izbio zub sinu ne tako bogatih zbog čega se roditelji nađu kako bi izgladili situaciju. Mirovni susret pretvara se u opću svađu gdje se njih četvero konstantno međusobno svađa i miri.

Kako je Clooney odgodio snimanje filma zbog Obame

Polanski nije došao u Veneciju, kao ni Jodie Foster, ali jest ostalih troje glumaca koji su na konferenciji za novinare ponajviše opisivali svoju fascinaciju Polanskim. „Kad vas Polanski zove, ne možete reći ne", rekla je Kate Winslet koja je bila upoznata s kazališnom predstavom koju je gledala na Broadwayu. Svi glumci rekli su kako je Polanski bio oduševljen s njima i kazao im kako je to prvi puta da radi s glumcima koji se ne natječu jedni protiv drugih. Jedna od najpoznatijih i najzabavnijih scena u filmu jest kada Winslet počne mahnito povraćati pri čemu sumnja da je u pitanju pokvareni kolač koji je servirala suprotna strana. „Bljuvotina je napravljena prema rimskom receptu", dodao je Waltz dok je Winslet rekla kako su na snimanje te scene došli njezina djeca koja su cijeli dan pričali samo o tome.

VIP šatori i nepodnošljiva vrućina

George Clooney i brojne obožavateljiceGeorge Clooney i brojne obožavateljicePonekad doista žalim zvijezde poput Georgea Clooneya. U srijedu uvečer, nakon otvorenja festivala, u plaži ispred hotela Excelsior održana je tradicionalna večera. Svake godine isto, za tu prigodu podigne se veliki montažni šator za blizu tisuću uzvanika, a kako je u ovo doba godine u Veneciji užasno sparno, tako je u šatoru vruće za umrijeti. A morate biti u odijelu, pristojnost to nalaže. Dok sam se spuštao stepenicama prema šatoru, prvo sam vidio Valeriu Marini, jednu od najpoznatijih talijanskih starleta u posljednjih 15 godina koja je trenutno u mršavoj fazi, a onda su mi dodjelili stol za kojim je sjedio Eli Roth, redatelj horrora „Hostel" i glumac iz Tarantinovog filma „Inglorius Bastards". Nisam imao volje razgovarati s njim jer je prije dvije i pol godine poljskoj kolegici na intervjuu u Cannesu u povodu Tarantinovog filma izjavio da ne podnosi režime zemalja u kojima su tijekom Drugog svjetskog rata pomagali nacistima, pri čemu je uredno naveo i Hrvatsku.

No, hrana je bila izvrsna, kod predjela sam se koncentrirao na riblju terinu sa ratatouilleom od mladih maslina, naranče, rajčicama i povrćem dok je izvrsno glavno jelo bila sabljarka u tijestu sa mozzarellom i tikvicama na bosiljku i umaku od limuna. A zašto žalim Clooneya? Zato što je ove godine za elitu iz njegovog filma i prijatelje poput Cindy Crawford podignut dodatni manji VIP šator u koje su ih sve ugurali i u kojem su se svi znojili, naročito kada su brojne djevojke zaobišle redare kako bi napravile još veću gužvu u šatoru. Bilo je 23.40 kada sam vidio kako Clooney poziva svog tjelohranitelja i objašnjava mu kako želi otići zajedno s dijelom ekipe. A kada je on otišao, znalo se da se približava kraj fešti, bez obzira što se Moet & Chandon šampanjac točio u hektolitrama.

Vezane vijesti

Za kladioničare i fanove: Filmski aduti za Zlatnog lava

Za kladioničare i fanove: Filmski aduti za Zlatnog lava

Srijeda je, još je malo do subote, dana kada će se objaviti dobitnici nagrada 68. filmskog festivala u Veneciji, te se umnogome špekulira o mogućim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika