02.09.2011. / 19:16

Autor: Hina

Kruljac na slobodi: Više nikad neću obući odoru Hrvatske vojske

Istražni sudac osječkoga Županijskog suda danas je na prijedlog USKOK-a donio rješenje da se od šestorice osumnjičenika koje se tereti za malverzacije sa zemljištem na području Sibinja iz pritvora puste njih četvorica, među kojima i general Mladen Kruljac, jer su ispitani svi svjedoci pa više nema osnove po kojoj im je određen istražni zatvor.

Mladen Kruljac (Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)Mladen Kruljac (Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL)Istražni sudac osječkoga Županijskog suda danas je na prijedlog USKOK-a donio rješenje da se od šestorice osumnjičenika koje se tereti za malverzacije sa zemljištem na području Sibinja iz pritvora puste njih četvorica, među kojima i general Mladen Kruljac, jer su ispitani svi svjedoci pa više nema osnove po kojoj im je određen istražni zatvor.

Iz pritvora su pušteni bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac, bivši saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine u Slavonskome Brodu Zdravko Sočković, bivši načelnik sibinjske općine Ivica Batinić te član sibinjskoga Općinskog poglavarstva Ivan Mišković.

U priopćenju za javnost USKOK-a navodi se kako je istražni zatvor četvorici osumnjičenika bio određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke. Budući da su s današnjim danom ispitani svi svjedoci, više nema osnove po kojoj im je određen istražni zatvor. Prvoosumnjičenome načelniku sibinjske općine istražni zatvor bio je određen i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo. Budući da je dao ostavku na tu dužnost, sucu istrage predloženo je da mu se ukine istražni zatvor i na temelju te osnove.

U pritvoru ostaju poduzetnik Ivan Rimac te autoprijevoznik Željko Garić zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a očekuje se da će se uskoro odlučivati i o prijedlogu za ukidanje pritvora osumjičeniku Rimcu, rekao je istražni sudac Anto Rašić.

U izjavi novinarima ispred zgrade osječkoga zatvora general Kruljac ponovno je negirao optužbe, dodajući kako nije kriv za ono za što ga tereti USKOK.

Kako je rekao, "više nikada neće odjenuti odoru Hrvatske vojske" jer, dodao je, on osobno nije osramoćen, nego odora HV-a te se zato neće odazvati ni na kakvu proslavu. Smatra da nije kriv te da optužnica u tom predmetu neće biti podignuta, a ako i bude, spreman je sa svojim odvjetnicima pripremiti obranu.

"Kriminalom se nikada nisam bavio niti ću se ikada baviti", rekao je Kruljac opovrgavajući nagađanja da će u tom predmetu biti pokajnik upravo zato što, kako je rekao, "nije kriv". Dodao je kako u zatvoru nije imao nikakvih povlastica niti ih je tražio, niti mu ih je tko nudio, te je opovrgnuo medijska nagađanja da je u zatvoru pokušao počiniti samoubojstvo.

Istražni zatvor osumnjičenicima u tom predmetu određen je 9. srpnja, kada je USKOK i donio nalog o provođenju istrage.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 02.09.11. 21:37

Ako ćemo pravo, bilo bi bolje da ju nije nikada ni obukao! Cijelo vrijeme ju je samo sramotio!


registracija
8/7/09

bankar, 02.09.11. 21:59

nitko te ni ne želi vidjeti u njoj


registracija
30/6/09

jebivjetar, 02.09.11. 22:54

Pored svih hrvatskih lopova Kruljac je pero-kategorija. da nije izbora i dalje bi vodio vojsku. Šupci koji rata nisu vidjeli sada su đenerali. A Jaca Vlaisavljević i ADZ banditosi tamburaju isto. Kradi dok možeš braco, moš kolko hoćeš, al ne dokle hoćeš !


registracija
30/9/09

davor12345, 02.09.11. 23:45

Smije se u ulasku u zatvor i na izlasku! Što to znači, da je to bila neka zajebnancija ili ima toliko novaca da će mu i u zatvoru biti dobro?


registracija
9/3/11

solaris, 03.09.11. 17:34

ovo general?????sramota


registracija
14/12/06

crestor, 03.09.11. 22:20

solaris , tebi i tvojima bi vise odgovaralo da je za vrijeme rata general hrvatske vojske bio , na pr, Bajs ili Josipovic.... Zamisli ih nasuprot Mladicu , Karadzicu , Kadijevicu, Perisicu, Arkanu & C°


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika