03.09.2011. / 09:41

Autor: Hina

Milanović:

Rohatinski mora govoriti jasno o obiteljskim poslovima s Todorićem

"Čuo sam ga osobno kada je vrlo jasno i decidirano rekao da s tom funkcijom u politiku neće ići, što je, naravno, logično. Ne očekujem nikakve druge poteze gospodina Rohatinskog", rekao je Čačić

PixsellPixsellPredsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je sinoć novinarima u Koprivnici kako ne može komentirati mogući ulazak guvernera HNB-a Željka Rohatinskog u politiku jer iz njegove izjave nije jasno hoće li on to doista i učiniti, a predsjednik HNS-a Radimir Čačić je rekao da je Rohatinski vrlo odgovoran čovjek.

"Čuo sam ga osobno kada je vrlo jasno i decidirano rekao da s tom funkcijom u politiku neće ići, što je, naravno, logično. Ne očekujem nikakve druge poteze gospodina Rohatinskog", rekao je Čačić.

Na pitanje novinara bi li guverner trebao dati ostavku "nakon svega što se čulo o njegovim poslovima", Milanović je odgovorio kao mu je teško takvo što komentirati.

Ako si na javnoj funkciji, tvoje financije nisu privatna stvar, ali njemu suditi ne želim jer ne znam sve činjenice. Dakle, on o tome mora govoriti jasno, kao što to moram činiti ja i svatko od nas, rekao je Milanović.

Guverner Rohatinski izjavio je za HTV kako nema nijednoga pravnog ni moralnog razloga da dade ostavku na tu dužnost, pri čemu je odgovorio na prozivke iz medija i informacije da su Ivica Todorić i "Agrokor" kupili tvrtku njegove supruge po navodno nerealno visokoj cijeni i u sumnjivim okolnostima. Na pitanje o političkom angažmanu rekao je da su "sve opcije" moguće. "Ne sviđa mi se mnogo toga što se u politici zbiva i mislio sam da nikad u te vode neću ući", dodao je.

Zoran Milanović i Radimir Čačić tijekom popodnevnog posjeta Koprivnici odvojeno su odgovarali na pitanja novinara.

Na najavu premijerke Jadranke Kosor o provedbi projekta Dunav–Sava, čelnik SDP-a rekao je kako ga oni najozbiljnije namjeravaju realizirati u sljedećem mandatu te autocestu prema Dubrovniku.

Često se ljude u predizborno vrijeme 'navlači' na priču o pelješkome mostu, što je ustvari dubrovački most. Međutim, između mosta i autoceste prema Dubrovniku mi biramo autocestu, barem do početka hrvatskog teritorija, istaknuo je.

O projektu Dunav–Sava Čačić je, pak, rekao da je o njemu u doba Račanove vlade razgovarao s desetak grupa investitora, ali nakon tih razgovora više se nitko od njih nije javio.

To je projekt koji treba biti ekonomski solidno utemeljen te su za njega potrebni partneri. Kad to bude tako, počet će se s projektom. Ovog trenutka Jadranka Kosor od svega toga nema ništa, ocijenio je Čačić.

Predsjednici SDP-a i HNS-a Zoran Milanović i Radimir Čačić posjetili su Koprivnicu kako bi se družili s građanima na Renesansnom festivalu. Čelnik SDP-a razgledao je i izložbu inkunabula u koprivničkome franjevačkom samostanu te franjevačku crkvu.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 03.09.11. 11:41

Koje GLUPOSTI...?!

Kakve sad ima veze da li je cijena bila ovakva ili onakva. Pa nije Todorić valjda toliko glup da bi platio više nego što firma vrijedi... a ako i je... to je njegova stvar.

Ovo je očigledno hajka na Rohatinskog... jer nekoj bratiji ne odgovara da uđe u politiku.

Kad govorim o "bratiji" ZNA SE tko mi tu najprije pada na pamet... jer su upravo oni ti koji seru po svemu i svaćemu... samo da bi skrenuli pažnju od njihove nesposobnosti i silnih pljački koje su proveli i još uvijek provode.

AMEN..!!!...


registracija
24/8/11

Barba00, 03.09.11. 13:42

Milanoviću ZG holding nema za plaće radnicima. kako je sam Čović rekao, a ti dva luksuzna stana i SDP ima novac za kapanju. PLJAČKA, a ne PravDA!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika