04.09.2011. / 13:29

Autor: Hina , Nacional.hr

Napokon dobra utakmica: Hrvatska svladala Crnu Goru na Eurobasketu

Hrvatska je napokon odigrala jednu dobru utakmicu, izbornik Vranković manje je rotirao, pa je sedam igrača iznijelo većinu utakmice, i to se pokazalo kao puno bolja strategija od one pokazane u prve dvije utakmice protiv Finske i Makedonije

ArhivaArhivaHrvatska muška košarkaška reprezentacija u susretu je 3. kola skupine C na Eurobasketu u Alytusu svladala Crnu Goru sa 87-81 (24-16, 22-26, 21-18, 20-21), a najzaslužniji za pobjedu bio je Ante Tomić sa 26 koševa.

Hrvatska je napokon odigrala jednu dobru utakmicu, izbornik Vranković manje je rotirao, pa je sedam igrača iznijelo većinu utakmice, i to se pokazalo kao puno bolja strategija od one pokazane u prve dvije utakmice protiv Finske i Makedonije.

Hrvati su dobro krenuli u susret, poveli 8-2, a u jednom trenutku imali smo i 12 poena viška. Prvu četvrtinu hrvatski košarkaši završili s osam koševa prednosti. No, do poluvremena Crna Gora je smanjila zaostatak na četiri poena, ali najbolji crnogorski košarkaš centar Nikola Peković skupio je tri osobne greške, i to već sredinom druge četvrtine.

U prvom poluvremenu odličan je bio centar Ante Tomić, koji je upisao 16 koševa, 5 skokova i 3 asistencije. Dobro je odigrao i Draper, koji je ostvario 7 poena i 8 asistencija.

Predah na poluvremenu koristio je Hrvatima, jer su u prvoj polovici treće četvrtine napravili seriju 14-3 i time stigli do vodstva 60-45. No, kao ni prethodnim utakmicama nismo uspjeli "prelomiti" utakmicu i otići do još uvjerljivije prednosti, pa su Crnogorci do ulaska u zadnju četvrtinu uspjeli smanjiti zaostatak na sedam poena (60-67).

Pet minuta prije kraja susreta Hrvatska je imala deset koševa prednosti (80-70), no ponovno smo ušli u neizvjesnu završnicu, jer je Crna Gora naparvila seriju 7-0, i dvije minute prije kraja bilo je 80-77 za Hrvatsku. Tada je Tomić pogodio za dva, Crnogorci su promašili tricu, a Žorić je nakon skoka u napadu pogodio dva slobodna bacanja i odveo Hrvatsku na 84-77, čime je utakmica praktično bila riješena.

Najbolji u našim redovima bio je Ante Tomić, koji je upisao 26 koševa, 8 skokova i 4 asistencije. Odličan je bio i Marko Popović sa 23 poena, koji je zabio 7 trica iz 11 pokušaja, a Draper ostvario 9 poena i 12 asistencija.

Kod Crne Gore najbolji su bili Jeretin sa 18 i Dragičević sa 17 koševa.

Danas su u našoj skupini košarkaši Makedonije nadigrali favoriziranu Grčku i to sa uvjerljivih 72-58, dok je Finska svladala Bosnu i Hercegovinu sa čak 92-64. Bila je to prva pobjeda Finaca na Eurobasketu još od 1977. godine.

Nakon tri odigrane utakmice Hrvatska ima dvije pobjede i jedan poraz, dok Crna Gora ima jednu pobjedu i dva poraza.

Uz Hrvatsku, po dvije pobjede u skupini C imaju još Grčka i Makedonija, a po jednu pobjedu su osim Crne Gore ostvarile Finska i Bosna i Hercegovina.

U 4. kolu u nedjelju s početkom u 20 sati Hrvatska će igrati protiv Bosne i Hercegovine.

HRVATSKA: Tomić 26, Markota 8, Bogdanović 6, Tomas, Draper 9, Andrić 3, Popović 23, Stipčević, Simon 9, Rudež, Žorić 3, Barać.

CRNA GORA: Vučević 4, Jeretin 18, Bakić, Šćepanović 7, Borisov, Mihailović, Cook 5, Vraneš, Bjelica 9, Dragičević 17, Peković 9, Dašić 12.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/3/08

Sandzo, 04.09.11. 21:44

e nek smo i vas pobjedili, a digli ste se bili....Bosna Bosna!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika