05.09.2011. / 10:58

Autor: Totalsport

Eurobasket: Hrvatski pad šaptom protiv Bosanaca

Kod Hrvatske je Ante Tomić postigao 23 poena, Bogdanović je dodao 16, a Simon 11 poena

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKošarkaši Hrvatske upisali su drugi poraz u četvrtom nastupu skupine C na Europskom prvenstvu kojem je ovih dana domaćin Litva. Bosna i Hercegovina pobijedila je jako lošu Hrvatsku sa 92-80.

Poslije pobjeda protiv Finske i Crne Gore, te pada protiv Makedonije, ovo je bila uvjerljivo najslabija prezentacija igrača Josipa Vrankovića. Nakon ovakvog rezultata situacija je za Hrvatsku prije posljednje utakmice vrlo teška. Naime, nužno je pobijediti Grčku u posljednjem ogledu ako se želi proći dalje. I vjerojatno ne samo to, već i Makedonija mora svladati Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj poraz od 12 razlike je loš i zbog samog količnika (u slučaju kruga reprezentacija s istim omjerom) koji je Hrvatsku gurnuo jako nisko.

Mnogo toga ili možda čak i sve nije funkcioniralo u igri Hrvatske u nedjelju. U tri od četiri četvrtine su Bosanci zabili preko 20 poena. U prvoj i zadnjoj četvrtini su ubacili čak - 28 poena.

Uz to, Hrvatska skoro u niti jednom trenutku nije imala viziju u napadu, odnosno, nisu znali kako dostići BiH, jer je hrvatski sastav uglavnom bio u minusu tijekom meča. Pokušavalo se najčešće tricama, ali u nedjelju je taj šut bio daleko slabiji nego li, primjerice, protiv Crne Gore. Tako je Damir Markota gađao trice 0-7, a Bojan Bogdanović 0-5.

Početkom posljednje četvrtine Hrvatska je još i imala određeni rezultatski kontakt, no tada su Domercant (23 poena i sedam skokova) i Teletović (26 poena i devet skokova) napravili novu seriju i utakmica je bila riješena.

Kod Hrvatske je Ante Tomić postigao 23 poena, Bogdanović je dodao 16, a Simon 11 poena.

Eurobasket, 4. kolo, skupina C:

BiH - Hrvatska 92-80

Makedonija - Finska 72-70

Grčka - Crna Gora 71-55

Redoslijed: 1. Makedonija 3-1, 2. Grčka 3-1, 3. BiH 2-2, 4. Hrvatska 2-2, 5. Finska 1-3, 6. Crna Gora 1-3.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika