06.09.2011. / 07:00

Autor: Dora Juras

Ivana Banfić: Moj sin Jan ne voli kad mu mama pjeva

U 90-ima je bila jedna od najprovokativnijih zvijezda hrvatske dance scene, a danas je ponosna mama dvogodišnjeg sina i živi dokaz da mladost i dobra zabava ne prestaju ni u 40-ima: za Extru otkriva detalje o novom singlu "Zovi me Erika", zašto se odlučila vratiti glazbi i priznaje da sin nije njen najveći fan

"Jan i ja se super kužimo, on je sad već pravi mali čovjek", kaže pjevačica o svom sinu"Jan i ja se super kužimo, on je sad već pravi mali čovjek", kaže pjevačica o svom sinuIvana Banfić, 42-godišnja pjevačica poznatija pod umjetničkim imenom I Bee, prvi put je zaintrigirala javnost još 90-ih kada je u Hrvatskoj rasla popularnost dance glazbe. U svojoj karijeri izdala je čak osam studijskih albuma te jedan kompilacijski, a trenutačno radi i na novom albumu koji će izaći krajem godine. Prošloga tjedna objavila je i videospot najavnog singla “Zovi me Erika” koji je snimljen na vrlo neoubičajen način. Kakav točno, tko je uopće Erika, kako se snašla na glazbenoj sceni nakon četiri godine pauze, uživa li u majčinstvu te priželjkuje li još djece, otkrila nam je u ekskluzivnom intervjuu.

EXTRA: Proteklog tjedna objavili ste spot za svoj posljednji singl “Zovi me Erika”. No niste ga vi snimili, već ste ga doslovce odabrali?

- Da, tako je. Naime, u suradnji s Croatia Recordsom raspisala sam natječaj kojim smo pozvali sve kreativce iz regije da osmisle spot za singl “Zovi me Erika”. Stiglo je zaista mnogo radova, no ja sam izabrala onaj Daria Godiča. Potpuno se razlikovao od ostalih, čak je i malo dječji. Za razliku od ostalih kreativaca koji su Eriku uglavnom vidjeli kao neki seks simbol koji pleše po noćnim klubovima, Dario je to zamislio potpuno drugačije. Veliki plišani lavić i djevojčica u potrazi za “Erikom”. Uz to je i produkcijski bio najbolje napravljen, tako da sam se brzo odlučila. No i ostale radove, posebice one najzabavnije i najoriginalnije, također namjeravam objaviti.

EXTRA: Tko je uopće Erika?

- To sam i ja prvo pitala autore pjesme Andreu Ćubrić i Bojana Šalomona. Erika je alter ego: moj, vaš, svačiji. Svi mi imamo svoj alter ego, tako da je Erika nitko i Erika su svi. Ja sam jako zadovoljna kako je pjesma na kraju ispala, vedra je i vesela, bliska meni, a opet nešto potpuno novo. Enes Tvrtković, koji je i glavni producent, napravio je zaista sjajan aranžman.

EXTRA: Što bi vaš alter ego rado napravio, a ne smije?

- Ništa! Uglavnom ono što želim i napravim, nemam takvih problema. Ja ono što osjećam i želim – napravim - pa kud puklo da puklo.

EXTRA: Mnogi uspoređuju vaš novi singl s vašim velikim hitom “Šumica”? Da, istina. Pa moram priznati da to i je bila neka ideja. Kao i “Šumica”, zarazna je, puna pozitivne energije, lako se pamti, plesna je. Prava ljetna. Upravo zato smo je i plasirali pred samo ljeto i zaista je sjajno prihvaćena od publike. To sam primijetila već ovoga ljeta kada sam, zajedno sa svojom ekipom i profesionalnim plesačima, bila na turneji po Jadranu.

EXTRA: Imate sina Jana. Kakvo je Jan dijete?

- Divno, veselo, vedro, uvijek nasmijano, jako je pozitivan. Super smo se nas dvoje skužili i naviknuli jedno na drugo. Već je velik, pravi mali čovjek, tako da o svemu možemo normalno razgovarati. Jedino ne voli kada mu pjevam.

EXTRA: Kako to?

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju EXTRE.

Vezane vijesti

Foto: Na promociji spota I Bee, Severina se pojavila u prozirnoj košulji

Foto: Na promociji spota I Bee, Severina se pojavila u prozirnoj košulji

Nakon duge pauze, pjevačica Ivana Banfić se vratila na scenu. U utorak je u Zagrebu promovirala spot za najavni sing s novog albuma 'Vampir'.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika