06.09.2011. / 13:06

Autor: Kristina Gaćarić

Dolaze umjetnici iz Europe koji pomiču granice

Bit će izvedene i hrvatske predstave Olivera Frljića, "Žrtve zemljopisa" Mirana Kurspahića i "Vodoinstalater" Natalije Manojlović i Gordana Tudora

"Kultura promjene", nositeljica urbane i eksperimentalne zagrebačke scene u Teatru &TD, od 8. do 18. rujna predstavit će Ganz novi festival: međunarodni festival razvojnog kazališta. Na festivalu će se predstaviti mladi autori iz Belgije, Hrvatske, Francuske, Britanije i Slovenije, a kako je rekla producentica Silvija Stipanov, žele prikazati inovativna umjetnička djela koja pomiču granice u izvedbenim umjetnostima.

Iako su svjesni da je Zagreb pun festivala, objasnila je, odlučili su pokrenuti još jedan, jer im je iskustvo pokazalo da publika voli takve smotre, a i lakše je pridobiti sponzore. Festival počinje na Trgu bana Jelačića predstavom "Beckett in His Place" kazališne autorice Leentje Vandenbussche, uspješne u stvaranju izvedbi u javnom prostoru. "Ona je za polazište uzela 'ništa', što je tribute Samuelu Beckettu. Festival ćemo zatvoriti također njenom predstavom koja se zove 'O'. S njom smo potpisali ugovor, kojim nam je zabranjeno odavanje sadržaja predstava jer u protivnom kod publike ne bismo pobudile željeni učinak", rekla je Silvija Stipanov.

U nastavku će se predstaviti Miet Warlop, belgijska multimedijalna umjetnica, zatim Lilia Mestre, portugalska plesačica, i ostali, dok će čuveni britanski koreograf Nigel Charnock održati masterclass radionicu. Bit će izvedene i hrvatske predstave Olivera Frljića, "Žrtve zemljopisa" Mirana Kurspahića i "Vodoinstalater" Natalije Manojlović i Gordana Tudora.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika