06.09.2011. / 15:00

Autor: Hina

Sloveniji prijeti nov skandal s razularenim tajnim agentima

Sloveniji prijeti novi skandal nakon što su se na internetu pojavile fotografije snimljene navodno na jednoj razularenoj zabavi za sadašnje i umirovljene pripadnike njenih sigurnosnih službi, piše u utorak ljubljanski "Dnevnik".

Foto: cae-udba.netFoto: cae-udba.netSloveniji prijeti novi skandal nakon što su se na internetu pojavile fotografije snimljene navodno na jednoj razularenoj zabavi za sadašnje i umirovljene pripadnike njenih sigurnosnih službi, piše u utorak ljubljanski "Dnevnik".

S informacijom da raspolaže s osamdesetak fotografija na kojima se mogu vidjeti bivši i sadašnji djelatnici obavještajne službe SOVA prvi je u nedjelju izašao jedan internetni tabloid kojega povezuju s oporbom, a koji je zadnjih mjeseci iznio više skandala u kojima razotkriva navodnu "izopačenost" vladajućih struktura.

Ljubljanski "Dnevnik" u utorak navodi da oni koji su fotografije s razularenim i alkoholiziranim tajnim agentima pustili u opticaj tvrde kako su ih dobili od sudionika piknika za djelatnike SOVE koji je održan prije dvije godine u jednoj gostionici u slovenskim planinama.

Kako je u utorak navela Slovenska tiskovna agencija STA, slike su sada postale dostupne i na portalu "Udbanet" čiji se autori bore za razotkrivanje zločina iz vremena komunizma, ali u slovenskoj obavještajnoj agenciji odbijaju komentirati jesu li fotografije izvorne i jesu li na njima djelatnici SOVE.

Direktor obavještajne agencije SOVA Sebastjan Selan nije želio komentirati skandal s fotografijama tumačeći da bi, i u smislu potvrđivanja ili opovrgavanja tvrdnji da su na slikama njegovi agenti, mogao posredno razotkriti zaštićene podatke, što ne želi i ne smije. "Dnevnik", međutim, tvrdi da mu je jedan umirovljeni djelatnik iste agencije anonimno potvrdio da su na fotografijama doista bivši i sadašnji operativci SOVE.

Neki slovenski mediji ocjenjuju da bi skandal mogao biti povezan s krizom u sadašnjoj Pahorovoj vladi koju oporba želi srušiti kako bi došlo do prijevremenih izbora. Portal "Požarreport", koji je prvi objavio neke od fotografija s "na mrtvo pijanim agentima SOVE", svoju je priču lansirao u nedjelju, dan uoči početka suđenja Janezu Janši u aferi Patria. Po ocjenama nekih slovenskih novinara, taj portal je blizak sadašnjem čelniku oporbe i bivšem premijeru koji smatra da ga Pahorova vlada procesom želi politički diskvalificirati kao lidera s najviše mogućnosti na sljedećim parlamentarnim izborima.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika