06.09.2011. / 19:34

Autor: Dean Sinovčić

Ekskluzivno s Mostre:

Venecija: Šerbedžija kao hrvatski ribar koji se zaljubljuje u kinesku konobaricu

U Veneciji sam sreo Eda Pressmana, producenta koji ima prava na film (Loš policajac) i koji je angažirao Herzoga za snimanje remakea. Došlo mi je da ga pogodim šakom u glavu, rekao mi je Ferrara

Rade Šerbedžija sa srpskim novinarkama Sandrom Perović i Ksenijom PavlovićRade Šerbedžija sa srpskim novinarkama Sandrom Perović i Ksenijom PavlovićOve godine u Veneciji se na festivalu ne prikazuje niti jedan film s prostora bivše Jugoslavije, a jedini glumac koji se pojavio je Rade Šerbedžija. U sekciji „Dani autora" u ponedjeljak je poslijepodne prikazan film „Io Sono Li", talijanski film koji su sufinancirali i Francuzi, u kojem Šerbedžija ima glavnu mušku ulogu. Radnja se odvija u okolici Venecije, gdje u lokalnom kafiću koji drže Kinezi počinje raditi nova konobarica po imenu Li (Zhao Tao), a u kojem se okupljaju lokalni ribari. Jedan od njih je Bepi (Šerbedžija), Hrvat iz Pule kojem sin živi u Mestrama, ali Bepi nakon smrti svoje supruge živi sam i ne želi se preseliti k sinu i njegovoj supruzi. Naravno, uskoro se stvara poseban odnos između konobarice Li i ribara Bepija, i to na tako fini način da je šteta što ovaj film, vjerojatno, nikada neće biti prikazan u hrvatskim kinima jer nije dovoljno komercijalan.

Bogata ponuda na partijuBogata ponuda na partijuŠerbedžija je u Veneciju došao sa suprugom Lenkom Udovički i iako su imali osiguran smještaj u hotelu Excelsior na Lidu, zahvalili su se organizatorima i smjestili u Veneciji kod svoje prijateljice Jagode Buić. Nakon projekcije filma održan je odličan party, lokacija je bila Isola della Cerosa gdje se nalazi nautički klub u čijim je prostorima naopravljena prava talijanska fešta. Trattoria Ballotta bila je glavni sponzor partyja, skuhali su toliko hrane da je to neopisivo, prvenstveno talijanskih specijaliteta, od riblje juhe i riblje salate, pašta-fažola i rižota s tartufima (koji se spremao pred gostima) preko svinjskog pečenja i branecina na razne načine pa do deserta svake vrste. A i vinarija Masi je bila sponzor, njihovo crno vino Paso Doble svima je pasalo. Oko 23 sata otišli smo na party magazina Vanity Fair koji se povezao sa premijerom filma „Tinker, Tailor, Soldier, Spy", a održan je u Lancia Cafe baru koji se nalazi na terasi hotela Excelsior. Kada su nas i tamo ponudili hranom gotovo mi je pozlilo.

Dok su uzvanici uživali na rubu bazena, u zatvorenom dijelu bara večerali su autori filma na čelu sa ovogodišnjim osvajačem Oscara Colinom Firthom i njegovim kolegom Garyjem Oldmanom. Firth se oko ponoći, po završetku večere, sa suprugom pokupio u hotelsku sobu dok je Oldman ostao još oko pola sata, slikao se pretežno sa ženama, a zatim je pobjegao jer je u utorak ujutro lovio avion za London.

Willem Dafoe i Dean SinovčićWillem Dafoe i Dean SinovčićLjubimac festivala u Veneciji je i Abel Ferrara, redatelj koji će uvijek biti upamćen po fenomenalnom filmu „Loš policajac" iz 1992. godine. Ferrarin novi film je „4:44 Last Day on Earth" koji je prikazan u konkurenciji za Zlatnog lava. Snimljen u umjetničkom studiju, opisuje što će napraviti Cisco (Willem Dafoe) i njegova djevojka Skye (Shanyn Leigh, inače dugogodišnja djevojka Abela Ferrare) u posljednjim satima pred nadolazeći kraj svijeta. U razgovoru s Ferrarom koji sam jutros imao zanimalo me je li ikada susreo Wernera Herzoga koji je prije dvije godine napravio neuspješni remake filma „Loš policajac" i koji je tvrdio da nikada nije vidio originalnu verziju.

„Vjerujem mu da nije gledao, on je samo redatelj kojem su dali milijun ili više milijuna dolara da napravi film a da pojma nije imao za original. Nismo se susreli nikada, iako je on govorio da ćemo sve riješiti uz bocu Jack Danielsa, što je nemoguće jer ja već dugo vremena ne pijem alkohol. Ali, u Veneciji sam sreo Eda Pressmana, producenta koji ima prava na film i koji je angažirao Herzoga za snimanje remakea. Došlo mi je da ga pogodim šakom u glavu", rekao mi je Ferrara.

Vezane vijesti

Svjetske zvijezde Joshua Bell, Sir Neville Marriner, Rade Šerbedžija, Sergej...

Svjetske zvijezde Joshua Bell, Sir Neville Marriner, Rade Šerbedžija, Sergej Krilov...

Zagreb - U srijedu, 21.03. u Multimedijalnoj dvorani caffe bara Matis u Zagrebu, održana je konferencija za medije Zagrebačke filharmonije kojom je… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 06.09.11. 20:40

Koji racku obvom Radetu znači ovaj škrljak kaj ga stalno nosi na budali?
Zna li netko?
Meni je Radeta inače dobar i simpatičan, ali si ga nebi zel doma,


registracija
8/7/09

bankar, 06.09.11. 21:22

Šerbedžija je je čovjek kojem se spomenici trebaju dizati još dok je živ


registracija
13/10/09

branimir, 06.09.11. 22:12

Tako je , bankar. Osobito zbog njegovog 'doprinosa' pri stvaranju hrvatske države i 'doprinosa' njezinu ugledu na samom početku jugo-srpske agresije.


registracija
21/4/11

spBN, 07.09.11. 10:20

@branimir,
Serbedjijin doprinos Hrvatskoj veci je no ukupan doprinos svih tvojih nazovi patrijota.O njima je danas javno pametnije cutat.


registracija
13/10/09

branimir, 07.09.11. 11:14

@spBN
Onda ti ja preporučujem 'cutanje'. Dok su moji izlagali svoje mlade živote da obrane domovinu od tvojih, on je otišao u bijeli svijet predstavljajuće se da je ugrožen jer je Srbin!?. A ja te pitam, gdje je napravio karijeru i to zavidnu. Sjajan je glumac, ali pitam se gdje mu je domovina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika