07.09.2011. / 16:09

Autor: Nacional.hr

Varteks i Čateks potpisali Ugovor o strateškom savezu za zajedničko nastupanje na tržištu

Povezivanje primarne proizvodnje dviju najvećih tekstilnih kompanija poluga je za stvaranje boljih i jačih pretpostavki za konkurentnost na domaćem i stranom tržištu

Zoran Košćec (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)Zoran Košćec (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)Predsjednik Uprave Varteksa d.d. Zoran Košćec i predsjednik Uprave Čateksa d.d. Damir Vitez potpisali su danas u Varteksu Ugovor o strateškom savezu Varteksa i Čateksa, koji ima za cilj povezivanje primarne proizvodnje i stvaranje partnerskog odnosa dviju kompanija u cilju zajedničkog nastupanja na domaćem i stranom tržištu.

Strateški savez Varteksa i Čateksa predstavlja proaktivnu mjeru u cilju očuvanja nenadoknadivih radnih mjesta te jačanja suradnje dviju najvećih tekstilnih kompanija u Hrvatskoj, korištenjem vlastitih resursa kao temeljnih uporišta stvaranja pretpostavki za konkurentan nastup na tržištu i u postupcima javne nabave.

Varteks i Čateks dvije su najveće i najstarije tekstilne tvrtke, svjetski prepoznatljive kvalitete i tradicije.

Varteks d.d. vodeća je hrvatska modna kompanija u proizvodnji gotovih odjevnih predmeta i vunenih tkanina, a Čateks d.d. je vodeći hrvatski proizvođač pamučnih i tehničkih tkanina, umjetne kože, kućanskog rublja, te proizvoda za šport i rekreaciju. Obje kompanije svoje proizvode plasiraju na domaćem i stranom tržištu. Varteks oko polovice svojih prihoda ostvaruje na stranom tržištu, a Čateks izvozi oko 60 posto svojih proizvoda.

„Povezivanje primarne proizvodnje dviju kompanija s vertikalnom organizacijom poslovanja poluga je za stvaranje boljih i jačih pretpostavki za konkurentan nastup na tržištu pa tako i u postupcima javne nabave, čime se ostvaruju uvjeti za osiguranje zaokružene ponude repromaterijala i gotovih odjevnih predmeta. Naša tradicija i kvaliteta, proizvodni resursi i asortiman te naši zaposlenici, garancija su da kao partneri možemo ponuditi ideje i projekte kojima ćemo, uz konstruktivnu suradnju s domaćim partnerima, ostvariti značajan iskorak i nove poslove, ne samo na tržištu regije već i na tržištima zemalja Europske unije." - izjavio je Zoran Košćec, predsjednik Uprave Varteksa d.d.

„Varteks i Čateks, dvije su najveće i najstarije hrvatske tekstilne kompanije, svjetski prepoznatljive kvalitete i tradicije s referencama na domaćem i stranom tržištu. Zapošljavaju zajedno oko 3000 radnika i kao takve imaju značajnu ulogu u gospodarstvu dviju županija, ali i gospodarstvu Hrvatske u cjelini. Udruživanjem proizvodnih i ljudskih resursa kroz strateški savez koji predstavlja izuzetan doprinos ne samo tekstilnoj industriji, već i gospodarstvu u cjelini, Varteks i Čateks žele stvoriti kvalitetnu polugu za konkurentnost na domaćem i stranom tržištu." - izjavio je Damir Vitez, predsjednik Uprave Čateksa d.d.

Vezane vijesti

'Srežite plaće managerima u javnim tvrtkama i dajte novac nezaposlenima'

'Srežite plaće managerima u javnim tvrtkama i dajte novac nezaposlenima'

Radnice propale tekstilne tvornice Kamensko, Demokratska stranka žena i Sindikat nezaposlenih Hrvatske uputili su danas otvoreno pismo Vladi i Saboru… Više

Komentari

registracija
3/6/11

skaraica, 07.09.11. 16:41

Uuu jebote.Sad je konkurencija najebala.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika