07.09.2011. / 16:51

Autor: Totalsport

Eurobasket: Braća Gasol sredila i Nowitzkog

Njemačka je na ljestvici skupine E bez pobjede i s tri poraza (dva prenesena iz prvog kruga) i mali su izgledi da će uhvatiti četvrtfinale

Pau GasolPau GasolŠpanjolski košarkaši otvorili su drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u Litvi pobjedom protiv Njemačke sa 77-68.

Bio je to dvoboj dvojice vjerojatno najboljih europskih košarkaša današnjice, Paua Gasola sa španjolske, odnosno Dirka Nowitzkog s njemačke strane. Obojica su utakmicu završila s identičnom statistikom, po 19 koševa, sedam skokova i jednom asistencijom, ali više je razloga za zadovoljstvo, dakako, na kraju imao Gasol.

Nijedan od spoemnutih nije, međutim, bio prvi strijelac utakmice. Taj je status pripao Pauovom mlađem bratu Marcu koji je ubacio 24 koša i uhvatio pet lopti pod obručima. Kod Nijemaca, pak, treba istaknuti i učinak Chrisa Kamana koji se istaknuo s 15 poena i 12 skokova.

Utakmica skupine E u Vilniusu bila je prilično neizvjesna, premda su Španjolci praktički cijelo vrijeme imali prednost, a u trećoj četvrtini i devet koševa viška. No, u tom su razdoblju Nijemci nakratko uspjeli i povesti. To im, međutim, nije bilo dovoljno budući da su se aktualni europski prvaci u neizvjesnoj posljednjoj četvrtini pokazali spretnijima.

Njemačka je na ljestvici skupine E bez pobjede i s tri poraza (dva prenesena iz prvog kruga) i mali su izgledi da će uhvatiti četvrtfinale.

Eurobasket, drugi krug, 1. kolo:

Skupina E

Španjolska - Njemačka 77-68

Turska - Francuska (kasnije)

Srbija - Litva (kasnije)

Redoslijed: 1. Španjolska 2-1, 2. Francuska 2-0 (-1), 3. Srbija 1-1 (-1), 4. Turska 1-1 (-1), 5. Litva 1-1 (-1), 6. Njemačka 0-3

Vezane vijesti

Prijateljske: Sudionici Eura uspješni

Prijateljske: Sudionici Eura uspješni

Tri reprezentacije koje za osam dana kreću u borbu za naslov najbolje nogometne momčadi Starog kontinenta pobijedile su u svojim pripremnim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika