07.09.2011. / 17:48

Autor: Hina

Dio eksplozivne naprave s Kornata poslan na vještačenje

Šibenska policija poslala je danas na vještačenje u Ministarstvo unutarnjih poslova dio eksplozivne naprave koji je murterski ribar pronašao na otoku Kornatu sa sjeverne strane, nasuprot uvali Koromašni, za koju dio javnosti sumnja da se može povezati s pogibijom vatrogasaca u tragediji na Kornatu 30. kolovoza 2007., doznaje se od glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave Marice Kosor.

Još se ne zna što je uzrokovalo tragediju na KornatuJoš se ne zna što je uzrokovalo tragediju na KornatuŠibenska policija poslala je danas na vještačenje u Ministarstvo unutarnjih poslova dio eksplozivne naprave koji je murterski ribar pronašao na otoku Kornatu sa sjeverne strane, nasuprot uvali Koromašni, za koju dio javnosti sumnja da se može povezati s pogibijom vatrogasaca u tragediji na Kornatu 30. kolovoza 2007., doznaje se od glasnogovornice šibensko-kninske Policijske uprave Marice Kosor.

Naprava je, rekla je Kosor, policiji dostavljena 2. rujna ove godine, a pronađena je nekoliko dana prije, no ne na dijelu otoka Kornata koji je izgorio u požaru u kojem su poginula dvanaestorica vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, nego na dijelu otoka koji požar nije zahvatio.

Kosor danas nije mogla reći koliko će trajati vještačenje eksplozivne naprave, no dodala je da će javnost o rezultatima biti pravodobno obaviještena.

Jednu od teorija pogibije vatrogasaca na Kornatu javnosti je ponudio umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Nediljko Pušić, koji tvrdi kako je vatrogasce ubila zaostala bomba NATO-saveza, a ne eruptivni požar ili izgaranje nehomogene smjese plinova, kako je tvrdila stručna skupina za istragu o Kornatima i ekipa vještaka. U medijima je tvrdio kako su zrakoplovi NATO-saveza, leteći preko tog područja na povratku s bombardiranja Srbije, praznili spremišta s bombama iznad Jadrana.

Tu je teoriju medijima iznio i jedini preživjeli vatrogasac s Kornata Frane Lučić, i to prije četvrte godišnjice pogibije vatrogasaca.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je pak kako nema dokaza koji bi potvrdili tu teoriju o pogibiji vatrogasaca.

Vezane vijesti

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Lučić: Probali smo pobjeći, ali vatra je bila prebrza i došla nam je s leđa

Svjedočenjem jedinoga preživjelog vatrogasca Frane Lučića na Županijskome sudu u Zadru nastavljeno je suđenje bivšem šibensko-kninskome vatrogasnom… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 07.09.11. 20:33

"aprava je, rekla je Kosor, policiji dostavljena 2. rujna ove godine, a pronađena je nekoliko dana prije, no ne na dijelu otoka Kornata koji je izgorio u požaru u kojem su poginula dvanaestorica vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, nego na dijelu otoka koji požar nije zahvatio."

Čini se kak su sve kosorice glupe!

Pa naravno da dio bombe nije pronađen na mjestu eksplozije, jer eksplozija obično dijelove bombe razbaca na jaaaako velike udaljenosti!

O, pameti, pameti kosorovkina (ma koja da je)!


registracija
30/9/09

davor12345, 07.09.11. 21:35

U našem ministarstvu obrane a i općenito u vladi sve prši od pameti, znanja i davanja ziheraških izjava! Nema ništa lakše nego reći ono što je sigurno....."Da je trava zelena još ne možemo sa sigurnošću reći zato što nemamo dovoljno podataka o boji iste" - stoji u priopćenju ministarstva obrane (u prijevodu). Jadan je narod koji te sve plaća da ugodno žive!.


registracija
30/9/09

davor12345, 07.09.11. 21:38

Ispast će da je pukovnik amater pametniji od "ekspertne skupine" koja je nakon četiri godine rada, primanja plaća, dnevnica i pitaj čega sve ne utvdila da je uzrok tragedije eruptivni požar! Pa ovdje i dijete vidi sada da je uzrok zapaljen napalm.


registracija
5/3/10

starimudrac, 07.09.11. 23:11

taj "dio eksplozivne naprave" budu "izgubili" ko i pištolj u ladici sudca lozine.


registracija
2/6/11

stereo, 08.09.11. 07:27

To sam uvijek trdil nekaj je iz Helića palo na te dečke dolje.
To je sada sigurno Nacinalna tajna kao što je recimo u USA ubojstvo Kenediya. Svi sve znaju ali nitko nesmi reć.


registracija
30/9/09

davor12345, 08.09.11. 08:28

Pa što onda radi dio eksplozivne naprave NATO porijekla s druge strane otoka? Ako je netko s visine od nekoliko tisuća metara odbacio "teret" s ciljem ispuštanja u more, jel postoji mogućnost da je dio pao na nenaseljeni otok i zapalio se tijekom požara???


registracija
27/8/09

Lujo1, 08.09.11. 10:13

Ma ljudi moji, upišite u Google: "napalm bomba" i sve vam bu jasno!
Tam, između ostalog, lepo piše:
"AMERIČKA PlZB Mk.79 Mod 1

Za razliku od prethodne dvije ova plamena bomba, nema kao tijelo dodatni spremnik za gorivo već posebno tijelo konstruirano svojoj svrsi. Radi se o 1000-funtnoj zapaljivoj bombi, aerodinamički oblikovanog tijela s smanjenim otporom. Košuljica tankih stijenki sastoji se od četiri dijela; nosnog, središnjeg, zadnjeg i repnog, koji se ulažu jedan u drugog, glede olakšavanja transporta i skladištenja. Prva tri dijela košuljice bombe su izgrađeni od čeličnog lima, dok je u izradi repnog dijela uporabljen aluminijski lim. Na repnom dijelu nalaze se pričvršćeni križni stabilizatori u obliku peraja, namijenjeni stabilizaciji pada PlZB."

Posle ovog teksta pogledajte slike ostatka bombe i vidli budete (ak niste čoravi, gluhi, slijepi i retardirani) da je to - to!!

A u dokumentaciji NATO-a bi se lijepo moglo naći prema oznakama koje se lijepo vide na ostatku (četvrtom dijelu bombe sa križnim krilcima) koji idiot je iz svog reoplana bacil bombu u Nacionaqlni park Kornate i pobil ove jadne vatrogasce (kojni su umirali u najvećim mogvućim mukama)!

Mogli bi na tome poraditi i razno-razni "zeleni" kad bi imali savijesti i ljudskosti!
Bože pomozi!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika