08.09.2011. / 10:49

Autor: Totalsport

Prvenstvo Amerika: Brazil Argentincima nanio prvi poraz

Poguban je po Argentince bio 25-godišnji centar Zaragoze Rafael Hettsheimer s 19 koševa i osam skokova, a najbolje ga je pratio novi razigravač Barcelone Marcelinho Huertas sa 17 koševa

Rafael Hettsheimer (Wikipedia)Rafael Hettsheimer (Wikipedia)Košarkaška reprezentacija Brazila pobijedila je Argentinu, domaćina Prvenstva Amerika koje se igra u Mar del Plati, 73-71 u sedmoj utakmici natjecanja.

Poguban je po Argentince bio 25-godišnji centar Zaragoze Rafael Hettsheimer s 19 koševa i osam skokova, a najbolje ga je pratio novi razigravač Barcelone Marcelinho Huertas sa 17 koševa.

Kod Argentinaca, za koje nije nastupio Andres Nocioni, uobičajeno je najbolji bio Luis Scola s 24 koša i 11 skokova, dok je Emanuel Ginobili dodao 14 poena.

Unatoč porazu, Argentinci i dalje vode na ljestvici s omjerom 5-1, koji također imaju Brazil i Portoriko. Spomenute su tri momčadi, kolo prije kraja četvrtfinalne runde, osigurale subotnji polufinale, baš kao i četvrtoplasirana Dominikanska Republika (4-2).

Prvak i doprvak turnira direktno će se kvalificirati na Olimpijske igre u Londonu, dok će iduće tri reprezentacije u poretku igrati dodatne predolimpijske kvalifikacije.

Reprezentacija SAD-a otkazala je nastup na turniru nakon što se London izborila osvajanjem svjetskog zlata prošle godine u Turskoj.

Od ostalih NBA zvijezda na turniru, a njih ne manjka, aktualni prvak s Dallas Mavericksima Jose Juan Barea vodio je Portorikance do pobjede (79-62) nad Dominikanskom Republikom s 14 koševa, sedam asistencija i četiri skoka. Kod poražene je momčadi najboji bio izvrsni centar Atlanta Hawksa Alfred Horford sa 16 koševa i devet skokova.

Košarkaško Prvenstvo Amerika, 3. kolo četvrtfinalne skupine:

Kanada - Urugvaj 70-68

Venezuela - Panama 110-74

Brazil - Argentina 73-71

Dominikanska Republika - Portoriko 62-79

Redoslijed: 1. Argentina 5-1, 2. Brazil 5-1, 3. Portoriko 5-1, 4. Dominikanska Republika 4-2, 5. Venezuela 2-4, 6. Kanada 2-4, 7. Urugvaj 1-5, 8. Panama 0-6

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika