08.09.2011. / 20:28

Autor: Hina

Četvrta obljetnica riječkoga muzeja informatike

Muzej informatike Peek & Poke iz Rijeke obilježit će četvrtu godišnjicu postojanja od 19. do 24. rujna izložbom fotografija starih uređaja, izložbom zagrebačkoga umjetnika Vladimira Bige, koncertima talijanske grupe "Sinclair" i hrvatske "Lollobrigide" te performansom Marka Batiste.

Muzej računala u RijeciMuzej računala u RijeciMuzej informatike Peek & Poke iz Rijeke obilježit će četvrtu godišnjicu postojanja od 19. do 24. rujna izložbom fotografija starih uređaja, izložbom zagrebačkoga umjetnika Vladimira Bige, koncertima talijanske grupe "Sinclair" i hrvatske "Lollobrigide" te performansom Marka Batiste.

Muzej je za tu prigodu pokrenuo akciju prikupljanja fotografija starih uređaja poput televizora, radija, računala, mobitela ili igračaka inspiriranih tehnologijom. Organizatori žele prikupiti fotografije iz obiteljskih domova ili s radnih mjesta na kojima se bar u pozadini vidi neki od tih uređaja.

Najzanimljivije će fotografije zatim biti izložene u prostoru muzeja a vlasnici triju najintrigantnijih fotografija dobit će vrijedne nagrade. Slanje skeniranih fotografija moguće je do 31. listopada na e-mail adrese ili postavljanjem na facebook zid muzeja.

"Peek & Poke" je muzej starih računala i informatičke tehnologije. Na prostoru od 300 četvornih metara u središtu Rijeke je izloženo više od tisuću primjeraka hrvatske i svjetske računalne povijesti. Projekt muzeja je edukativnog i neprofitnog karaktera a dugoročni cilj je stvoriti omiljeno okupljalište računalnih entuzijasta radi učenja i zabave.

Vezane vijesti

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay izabrana je za jednu od 15 najperspektivnijih europskih tvrtki koje će se predstaviti u Belfastu, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika