09.09.2011. / 14:42

Autor: Nacional.hr

Tamjanom na sekularizam

Pobacimo zakone!

Nisu nas mogli uništiti mnogi neprijatelji, pa sada sami sebe uništavamo, istaknuo je Jezerinac

Biskup Juraj JezerinacBiskup Juraj JezerinacBiskup Juraj Jezerinac u svojoj je propovjedi povodom proslave Male Gospe u Solinu pozvao hrvatske građane na nepoštivanje zakona.

Zakonocidne tendencije

Kako javlja agencija IKA, biskup Jezerinac se u svojoj propovjedi usredotočio na obitelj i djecu te je podsjetio kako je život "najveća svetinja i najveći Božji dar".

Savjesno kršenje zakona

"Živimo u vremenu kada su mnoge vrijednosti dovedene u pitanje, pa tako često u medijima možemo čuti da je slobodno ubiti začeto dijete, a najgore je što su takvi stavovi i zakonski odobreni. Takav zakon ne treba poštivati", rekao je Jezerinac i dodao kako bi kršćanin trebo biti podložan samo svojoj savjesti.

Neradno sposobna budućnost

Ponovio je svoju zabrinutost što Hrvatska stari i što za 30 godina neće biti radno sposobnih ljudi u Hrvatskoj.

Autogenocidne tendencije

"Svi to znaju, međutim nitko ništa ne poduzima. Nisu nas mogli uništiti mnogi neprijatelji, pa sada sami sebe uništavamo", istaknuo je Jezerinac te pozvao vjernike da im primjer u vjeri budu branitelji čija je pobjeda "sve nas dovela do slobode".

Vezane vijesti

Najesen počinje rušenje bespravno izgrađenih zgrada

Najesen počinje rušenje bespravno izgrađenih zgrada

Najesen počinje rušenje bespravno izgrađenih zgrada koje su napravljene nakon 21. lipnja prošle godine, odnosno nakon što je izrađena satelitska… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.09.11. 15:29

Gubo besposličarska,što je s pedofilima oko tebe,uključujući i tebe,što je s palačama i oniksom na njima,što je sa zlatom na tebi?
Kad svećenik govori o djeci onda je to samo iz jednog razloga.Van sa proračuna,van iz škola,van iz svih javnih ustanova.


registracija
17/4/11

DONDON, 09.09.11. 15:30

U kojoj državi ovaj živi?! Zamislimo, službuje u važnoj državnoj instituciji - Hrvatskoj vojsci, prima veoma visoku plaću, a uživa i druge pogodnosti, a poziva javno na nepoštivanje zakona iste te države. Koja bi ga država trpjela, a kamoli zapošljavala i još plaćala?!


registracija
8/7/09

bankar, 09.09.11. 15:31

ni lipe više iz proračuna


registracija
20/6/11

AntePorkas, 09.09.11. 15:49

Autor, a i Jezerinac su malo pobrkali pojmove: "Zakon" nista ne odobrava, zakon zabranjuje, a sto nije zabranjeno, odobreno je, po starom rimskom nacelu.

Dakle, pobacaj nije *zabranjen*, ergo je odobren. "Nepostivanje zakona" u tom kontekstu nema smisla.
Nitko nije natjeran pobaciti, slobodno moze zadrzati dijete, time "nepostujuci" zakon.

A autor se clanka hvata za tu Jezerincevu logicku besmislicu i cini jos vecu bedastocu imputirajuci
da ovaj poziva na nepostivanje zakona, valjda radjanjem djece, sto li?

Kako ono vele Ameri - Dumb and dumber...


registracija
3/6/11

skaraica, 09.09.11. 17:54

Zakoni se u RH inače ne poštuju.Ništa novo.


registracija
7/7/11

gadovi, 10.09.11. 13:24

Ukoliko se nekom novom znanstvenom metodom "ultraultrablabla zvukom" može utvrditi buduće spolno određenje zametka i ukoliko se može utvrditi da će ono biti homoseksualne orjentacija tada je dozvoljeno ubiti takvo začeto dijete, tj ono može dobito ono što zaslužuje (A. Rebić) U slučaju propusta navedene aktivnosti crkva se izlaže opasnosti da poslije mora blagoslivljati topovske i puščane cijevi koje će isti posao odraditi naknadno iz temeljnog razloga što odrasli čovjek definitivo nije zametak te se navedana zabrana i možebitno poštivanje zakona na njega ne odnosi tj. on može dobiti ono što zaslužuje (A. Rebić).
Toliko o pravu na život.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika