09.09.2011. / 16:13

Autor: Hina

Zbog medicinske marihuane možda raste potrošnja "trave"

Marihuana je sve češća među mladima u Sjedinjenim Državama, a smanjuje se upotreba metamfetamina, objavljeno je u nacionalnoj studiji o upotrebi droge.

Marihuana se koristi i u medicinske svrheMarihuana se koristi i u medicinske svrheMarihuana je sve češća među mladima u Sjedinjenim Državama, a smanjuje se upotreba metamfetamina, objavljeno je u nacionalnoj studiji o upotrebi droge.

Ukupno 8,9 posto američke populacije, odnosno 22,6 milijuna Amerikanaca starijih od 12 godina u konzumiralo je u 2010. zabranjene droge, a u 2009. bilo ih je 8,7 posto, te osam posto u 2008.

Čini se da upotreba marihuane potiče to povećanje. Otprilike 17,4 milijuna Amerikanaca, odnosno 6,9 posto stanovništva, kaže da je u 2010. konzumiralo marihuanu, što je znatan porast u odnosu na 2007. kad je marihuanu konzumiralo 14,4 miljuna ljudi, odnosno 5,8 psoto stanovnika.

Gil Kerlikowske, direktor Ureda za nacionalnu politiku kontrole droge, kaže kako je to povećanje osobito vidljivo u saveznim državama u kojima je legalizirana medicinska upotreba marihuane.

"Istraživanje pokazuje potencijalnu povezanost između državnih zakona koji dopuštaju pristup medicinskoj marihuani za pušenje i većoj stopi konzumiranja marihuane", kaže se u njegovu priopćenju.

Istodobno, ustanovljeno je studijom, pada upotreba metamfetamina. Broj osoba koje konzumiraju metamfetamin prepolovio se između 2006. i 2010. Smanjila se i upotreba kokaina, te stopa mladih koji piju i puše.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika