10.09.2011. / 10:26

Autor: Hina

Brad Pitt predstavio Moneyball na festivalu u Torontu

Brad Pitt je u petak u Torontu predstavio svoj novi film "Moneyball" koji mu je, kako je rekao, posebno drag jer mu je omogućio da se vrati u dane djetinjstva, rekao je.

Brad PittBrad PittBrad Pitt je u petak u Torontu predstavio svoj novi film "Moneyball" koji mu je, kako je rekao, posebno drag jer mu je omogućio da se vrati u dane djetinjstva, rekao je.

Njegovo pojavljivanje na crvenom tepihu drugog dana Međunarodnog filmskog festivala u Torontu oduševilo je okupljeno mnoštvo, to više što je bio u društvu svoje supruge Angeline Jolie koja je ove godine u Torontu samo u ulozi gledateljice.

U drami "Moneyball" redatelja Bennetta Millera Brad Pitt nastupa u ulozi Billyja Beanea, direktora profesionalnog bejzbolskog kluba Oakland Athleticsa, koji se proslavio svojom "sabermetrikom", ekonomsko-statističkom analizom bejzbolske igre koja mu je omogućila da svoju momčad vodi financijski najučinkovitijim načinom i bude kompetitivan u ligi s puno bogatijim klubovima. Beane je i danas glavni menadžer i manjinski vlasnik Athleticsa koji nastupa u američkoj profesionalnoj MLB ligi.

"Budućnost ovog filma osobito mi je na srcu", rekao je Pitt na novinskoj konferenciji, dodajući da su u djetinjstvu na njega snažan dojam ostavili filmovi o sportu poput "The Bad News Bears" (1976.) i "North Dallas Forty" (1979.).

Redatelj "Moneyballa" Bennett Miller misli da publika obožava ovakve filmove jer sport uglavnom reproducira situacije iz svakodnevnog života. "U bejzbolu nema zvona koje bi obilježilo kraj borbe. Igra se dok se ne dobije pobjednik. U nekom smislu, to je kao i u životu", ocijenio je.

Filmski festival u Torontu otvoren je službeno u četvrtak premijerom dokumentarnog filma o grupi U2 "From the Sky Down" redatelja Davis Guggenheima.

Vezane vijesti

Ranojutarnje pressice u podne i propala 'maskarada'

Ranojutarnje pressice u podne i propala 'maskarada'

Ne volim konferencije za novinare koje počinju prije 13 sati. Rekao je to Brad Pitt u utorak u Cannesu, bilo je 11.20, ali, htio-ne htio, morao je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika