11.09.2011. / 11:20

Autor: Hina

Lansirana Delta 2 s robotskim sondama na Mjesec

Američka raketa Delta 2 s robotskim sondama lansirana je u subotu iz Cape Canaverala na Floridi na Mjesec, a njihova je zadaća napraviti preciznu kartu unutarnjih struktura Mjeseca kako bi se bolje razumjela njegova evolucija, ali i evolucija Zemlje.

Delta 2 napraviti će detaljnu kartu MjesecaDelta 2 napraviti će detaljnu kartu MjesecaAmerička raketa Delta 2 s robotskim sondama lansirana je u subotu iz Cape Canaverala na Floridi na Mjesec, a njihova je zadaća napraviti preciznu kartu unutarnjih struktura Mjeseca kako bi se bolje razumjela njegova evolucija, ali i evolucija Zemlje.

Bit će potrebna tri i pol mjeseca da sonde stignu do odredišta, a očekuje se da bi trebale stići 31. prosinca i 1. siječnja.

Sonde GRAIL obavit će precizna mjerenja mjesečeve gravitacije, kao i gustoće i sastava različitih unutarnjih slojeva Mjeseca, sve do središta.

Znanstvenici se nadaju da će sonde prodrijeti u tajne Mjeseca i pomoći im da razumiju kako se razvijao, kao i Zemlja i drugi stjenoviti planeti.

Vezane vijesti

Mjesec će biti 51. američka država?

Mjesec će biti 51. američka država?

Prema nalogu svemirske agencije Sjedinjenih Američkih Država, kalifornijski znanstvenici, arhitekti i inženjeri su 1975. godine razvili koncept za… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 11.09.11. 15:40

Tri i pol mjeseca da stigne na Mjesec? Dali ta sonda leti uz pomoc motora Golfa petice 1.9 TDI?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika