13.09.2011. / 11:28

Autor: Totalsport

NBA liga kaznila Michaela Jordana sa 100.000 dolara

Mali klubovi moraju biti ravnopravni patrtneri - rekao je Jordan

Michael JordanMichael JordanPostoje dva čvrsta pravila za vlasnike NBA klubova tijekom lockouta. Ne smiju javno komentirati pregovore i razgovarati s aktualnim igračima u NBA ligi ili govoriti o njima. Slavni Michael Jordan, vlasnik Charlotte Bobcatsa, prekršio je oba.

Učinio je to Jordan dok je prošlog mjeseca dao intervju za Herald Sun iz Melbournea. Tada je, između ostalog, rekao:

- Sustav koji smo do sada imali je slomljen Imamo 22 ili 23 kluba koji gube novac. U ovom partnerstvu moramo postići neku vrstu razumijevanja, odnosno omogućiti momčadima s manjim tržištem da ravnopravnije sudjeluju u raspodjeli prihoda. Mali klubovi moraju biti ravnopravni patrtneri - rekao je, između ostalog, Jordan.

List je također nekadašnju zvijezdu Chicago Bullsa upitao za Australca hrvatskog korijena Andrewa Boguta, centra Milwaukee Bucksa i najistaknutijeg australskog košarkaša u NBA ligi.

- Imamo u NBA ligi zvijezde poput Boguta, koje imaju pravo na određene zahtjeve. No, klubovi s malim tržištem teško mogu slagati momčad oko takvih zvijezda.

ESPN javio je da je Jordan kažnjen sa 100.000 dolara. Glasnogovornik NBA lige Tim Frank potvrdio je da je vlasnik Charlotte Bobcatsa kažnjen, ali je odbio komentirati iznos kazne, ''jer liga to ne čini''.

Vezane vijesti

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Anthony Davis: Kobe je čudovište koje želim zaustaviti!

Zvijezda ovogodišnje sezone američke NCAA košarke, Anthony Davis (Kentucky), najavio je velike planove za iduću, svoju prvu, NBA sezonu. Davis je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika