14.09.2011. / 10:29

Autor: Totalsport

Hanžek, rezultati: Roblesovo vrijeme sezone u Zagrebu

Recimo još da je na 400 metara pobijedio Lashawn Merritt s vremenom 45.22, kod djevojaka je najbolja u istoj disciplini bila Jamajčanka Novlene Williams-Mills (50.31), dok je u utrci 200 metara kod atletičarki prva do cilja došla njena sunarodnjakinja Schillonie Calvert (22.55)

Dayron RoblesDayron RoblesAtletski miting u Zagrebu, Hanžekovićev memorijal, imao je i drugih zvijezda osim Usaina Bolta i Blanke Vlašić, prema kojima je ipak bila okrenuta velika većina pozornosti.

No, treba naglasiti da je pobjednik Memorijalne utrke, one na 110 metara s preponama, bio Kubanac Dayron Robles. Svjetski rekorder u ovoj disciplini je slavio s vremeno 13.00 čime je postavio najbolji osobni rezultat sezone. Za četiri stotinke je Robles nadmašio aktualnog svjetskog prvaka, Amerikanca Jasona Richardsona. Hrvatski atletičar Jurica Grabušić bio je posljednji osmi s vremenom 14.65.

Kod djevojaka je na 100 metara s preponama najbolja bila Australka Sally Pearson, trenutačno nedodirljiva u ovoj disciplini. Ostvarila je vrijeme 12.68, dok je na 100 metara pobjednicom postala Amerikanka Carmelita Jeter (11.00).

Recimo još da je na 400 metara pobijedio Lashawn Merritt s vremenom 45.22, kod djevojaka je najbolja u istoj disciplini bila Jamajčanka Novlene Williams-Mills (50.31), dok je u utrci 200 metara kod atletičarki prva do cilja došla njena sunarodnjakinja Schillonie Calvert (22.55).

Dodajmo kako je Usain Bolt, najbrži čovjek na svijetu, posjetio je Zagreb i u stilu "dođeh, vidjeh, pobjedih" prohujao tartanom na Hanžekovićevom memorijalu. Pobijedio je u utrci na 100 metara s vremenom 9.85.

Najbolje je to vrijeme na 100 metara koje je Bolt ostvario ove sezone, a ujedno je za sedam stotinki popravio dosad najbolje vrijeme ostvareno na Hanžekovićevom memorijalu.

Kim Collins iz St. Kittsa i Nevisa je više od polovice utrke držao Bolta u šaci, no iznenađenje se nije dogodilo. Bolt je u posljednjih četrdeset metara silno pojačao, odmaknuo se od konkurencije, te je ostvario šesto najbolje vrijeme ove godine na "stotki".

Hanžekovićev memorijal, 100m:

1. Usain Bolt (Jam) 9.85

2. Kim Collins (SKN) 10.01

3. Richard Thompson (Tri) 10.03

...

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika