14.09.2011. / 11:21

Autor: Nacional.hr

Obitelj i prijatelj na Cvjetnom prolazu

Ispitivanjem Jelavića i dvoje zaposlenika Hoto grupe završeno je ispitivanje svjedoka u istrazi

Davor Jelavić i Tomo HorvatinčićDavor Jelavić i Tomo HorvatinčićPročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje i dugogodišnji prijatelj Tome Horvatinčića, Davor Jelavić dao je svoj iskaz istražnoj sutkinji Županijskog suda u Zagrebu u vezi sa nesrećom koju je Horvatinčić skrivio sredinom kolovoza.

Podsjetimo, Jelavić je bio prva osoba koju je Horvatinčić zvao nakon nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

Jelavić je inače s Horvatinčićem najintenzivnije surađivao u izdavanju dozvola za projekt Cvjetni u središtu Zagreba.

Nakon davanja iskaza Jelavić je novinarima rekao kako sutkinji nije rekao ništa više no što se već pisalo po novinama, prenosi 24sata.

Na pitanje kako to da je Horvatinčić baš njega zvao, Jelavić je odgovorio protupitanjem "a koga biste vi zvali, ako ne obitelj i prijatelje", te dodao kako se sa Horvatinčićem zna od 1964. godine.

Osim Jelavića, sutkinja je ispitala i dvoje zaposlenika Hoto grupe zbog priopćenja koje je izdano odmah nakon nesreće. Njih dvoje rekli su kako Horvatinčić nije utjecao na sadržaj priopćenja jer je bio u šoku.

Ispitivanjem Jelavića i dvoje zaposlenika Hoto grupe završeno je ispitivanje svjedoka u istrazi, a sudac šibenskog suda odlučiti će hoće li Horvatinčić nakon 16. rujna, kada mu istječe pritvor, izaći na slobodu ili ne.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Podignuta optužnica protiv Horvatinčića

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv poduzetnika Tome Horvatinčića zbog izazivanja prometne nesreće. Podsjetimo, Horvatinčić je 16.… Više

Komentari

registracija
2/6/11

stereo, 14.09.11. 11:49

Navodno da je njegova kolegice rekla da mu je prije udarca u sa jahtom klonula glava, ali nijt točno i decidirano rečeno koja glava.


registracija
2/6/11

stereo, 14.09.11. 11:51

Greška vidim, vidim


registracija
12/9/11

cloud06, 14.09.11. 13:01

Lik ubije četvero ljudi... Na cesti i na moru. Ostaje mu još da kupi avion, pa se sudari po mogućnosti s putničkim zrakoplovom, da izvrši naum do kraja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika