16.09.2011. / 18:11

Autor: Hina , Nacional.hr

Popustili afekti

Rohatinski ipak neće ući u mutne, već u privatne vode

"Iako sam nedavno izjavio da su sve opcije otvorene, ulazak u politiku nije za mene nikad predstavljao poželjno rješenje. Naprotiv, u više sam navrata isticao kako mi je prioritet odgovorno završiti mandat u HNB-u, a zatim se zaposliti u privatnom sektoru. Tako ću i uraditi"

Foto: PixsellFoto: PixsellGuverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski ne ulazi u politku, prioritet mu je odgovorno završiti mandat u HNB-u.

Navodi se to u odgovoru guvernera Rohatinskog na upit o točnosti nekih medijskih najava da će danas obznaniti svoju konačnu odluku o svom ulasku u politiku, odnosno o kandidiranju ili nekandidiranju na predstojećim parlamentarnim izborima.

"Iako sam nedavno izjavio da su sve opcije otvorene, ulazak u politiku nije za mene nikad predstavljao poželjno rješenje. Naprotiv, u više sam navrata isticao kako mi je prioritet odgovorno završiti mandat u HNB-u, a zatim se zaposliti u privatnom sektoru. Tako ću i uraditi", kazao je za Hinu guverner Rohatinski.

Podsjetimo, Rohatinski izjavio je početkom rujna da nema ni jednog pravnog niti moralnog razloga da dade ostavku na svoju dužnost, odgovorivši tako na prozivke iz medija i informacije da su Ivica Todorić i "Agrokor" kupili tvrtku njegove supruge po nerealno visokoj cijeni i u sumnjivim okolnostima.

Guverner Rohatinski je ustvrdio kako je sve po zakonu te da na ostavku i ne pomišlja.

U imovinskoj kartici zaprimljenoj 9. svibnja 2011. guverner Rohatinski navodi kako je njegova supruga vlasnica tvrtke Romah sa sjedištem u Zagrebu, čija nominalna vrijednost iznosi 2 milijuna kuna. U kartici stoji i kako je guverner vlasnik dvaju stanova, a nije navedena kuća u Gornjem Bukovcu, koja je bila dio vlasništva tvrtke Romah d.o.o.

Koncern Agrokor u srpnju je postao vlasnik ove tvrtke, koja je dotad bila u vlasništvu supruge guvernera HNB-a Želja Rohatinskog.

"Prije posljednjih događaja moj je stav bio da ne ulazim u politiku. Ali sada su sve opcije moguće. Ne sviđa mi se mnogo toga što se u politici zbiva. Mislio sam da u te vode nikad neću ući", kazao je tom prilikom Rohatinski.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 16.09.11. 19:17

Kriminalac broj 1 u zemlji, ako ne i šire!


registracija
27/12/06

Skipp, 16.09.11. 19:47

U mutnim vodama tako i tako već je. Agrokorov spavač.


registracija
3/6/11

skaraica, 16.09.11. 20:17

U ovoj državi sve je mutno.


registracija
25/6/10

vidra, 17.09.11. 07:25

Agrokor je izgleda u gabuli, pa treba Rohatinskog da mu riješi probleme.


registracija
11/1/10

fluid, 17.09.11. 08:59

Rohatinski-pročitana knjiga.Odgovorno će odraditi mandat do kraja!?Nije rekao samo za koga će taj mandat odraditi do kraja.No,danas se i to zna.Još po koji krupan potez za Agrokor i može odmah kuda hoće.Dobiti će spomenik za života od Todorića.I ja bih mu ga podigao ali nije odradio za mene i građane već za onoga kojemu nikada dosta.Što i nije toliko ružno.Ružno je na koji način to mafija odrađuje.Krađom,otimačinom i manipulacijama.I još kaže Rohatinski da su objede protiv njega gnjusne!Zaista bezobrazluku nema kraja.


registracija
9/3/10

nostradurus, 17.09.11. 09:20

Hrvatski Superhik zna da ne može politikom promijeniti ono što se pogrešnom monetarnom regulacijom (emisijom novca kao duga) stvara. Njegova zasluga je da je držao vereću bankarima dok su stvarali enormne prihode na emisiji novca kao duga. Pri tome nije upozoravo da se ta praksa mora promijeniti. U pismu HNB-u od skoro prije 2 godine sam naveo problem inflacije i emisije novca kao duga i to se nije uopće Guvernera i HNB.

sites.google.com/site/financijskisustav/otvoreno-pismo-hnb


registracija
4/6/11

VladSerbia, 17.09.11. 14:59

Cudno. Izgleda da vecina komentatora ima lose misljenje o ovom coveku. Meni deluje sposoban.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika