20.09.2011. / 11:31

Autor: Nacional.hr

Pokajnik

'Đapić, Kikaš i Ćorić naručili da premlatim Rađenovića'

Šimunac je naveo da se na sastancima s Ćorićem pojavljivao i Slobodan Ljubičić, tadašnji direktor Uprave Zagrebačkog holdinga. 'On i Ćorić su me požurivali. Govorili su da 'gazda' traži da se to što prije završi, da 'gazda' želi zastrašiti Rađenovića i natjerati ga na otkaz. Tko im je gazda, možete pretpostaviti

Igor Rađenović; PixsellIgor Rađenović; PixsellNalogodavci premlaćivanja Igora Rađenovića su Stipe Ćorić (danas pokojni) član HSP-a i bivši direktor Zagrebačkih cesta, bivši direktor Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić te navodno Ante Đapić, no za njega sam napadač Miodrag Šimunac nije stoposto siguran. Napis je to današnjeg Jutarnjeg lista, koji otkriva kako je je Šimunac, nakon trogodišnje zatvorske kazne, u svojstvu pokajnika nazočio dosta neobičnom sastanku u uredu državnog odvjetnika Mladena Bajića; Šimunac se u uredu Mladena Bajića zatekao kako bi dao pokajnički iskaz i razotkrio nalogodavce napada iz svibnja 2008., a Rađenović kako bi mu pružio potporu, piše Jutarnji list. Suradnja napadača i žrtve bila je nesvakidašnji prizor čak i za Mladena Bajića i Dinka Cvitana, koji su se u posljednje vrijeme nagledali raznih primjera pokajništva.

"Ovome u svom radnom vijeku nisam svjedočio"- izjavio je sa smiješkom Bajić rukujući se s obojicom, prenosi Jutarnji.

Susret se nastavio u prostorijama USKOK-a, gdje je Šimunac dao cjelovit iskaz koji po novom ZKP-u ima snagu dokaza u postupku, zbog čega su mu od jučer dodijeljeni status svjedoka i policijska zaštita. Time je 'slučaj Rađenović' ponovo otvoren, a na udaru bi se, navodi Jutarnji, mogli naći nalogodavci napada o kojima se dosad samo nagađalo. Naručitelj napada bio je Stipe Ćorić, (danas pokojni) član HSP-a i bivši direktor gradske tvrtke Zagrebačke ceste, kojeg je na toj funkciji 2008. zamijenio Rađenović.

Šimunac je, prema Jutarnjem listu, naveo da se na sastancima s Ćorićem pojavljivao i Slobodan Ljubičić, tadašnji direktor Uprave Zagrebačkog holdinga. 'On i Ćorić su me požurivali. Govorili su da 'gazda' traži da se to što prije završi, da 'gazda' želi zastrašiti Rađenovića i natjerati ga na otkaz. Tko im je gazda, možete pretpostaviti', kaže Šimunac. Ćorić se, tvrdi on, pozivao i na 'Antu': 'Ante je zabrinut, Ante i gazda žele da se to sredi'. Šimunac sumnja da je riječ o Ante Đapiću, ali za to nema dokaze.

Vezane vijesti

Đapić se povlači iz HSP-a

Đapić se povlači iz HSP-a

Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo… Više

Komentari

registracija
30/6/09

jebivjetar, 20.09.11. 12:21

Rvacka zbilja ! Velike Rvatine i domoljubi ! Možda guzoljubi !


registracija
30/12/10

putusvemir, 20.09.11. 13:39

Što se čeka sa hapšenjem. Ako su uhapsili onog koji je navodno platio za ubojstvo roditelja što je sa ovima. Opet nismo jednaki!


registracija
11/12/07

time, 20.09.11. 15:05

Zasto nije napisano tko je gazda, kada je objavljeno u Jutarnjem da se radi o Bandicu. To je stvarno gazda svih velikih mafioznih dogadjanja u Zagrebu.


registracija
28/4/10

Zvonko, 20.09.11. 15:42

Pa jel nisu Ljubičić i Bandić istaknuti pripadnici SDP-a?

Nije mogao glavni grad Zagreb biti povjeren "nepouzdanim i neprovjerenim" ljudima!

Ili, u SDP-u ljude novače na javnim natječajima?

Da mi je samo doživjeti izračun, koliko su ova dvojica izvukli para za SDP-ove crne fondove? Čičak kaže da on zna i da sve razotkriva tajni račun u Grazu! Tu nastaje muk!

Do sada je SDP primio za ovu godinu ca. 168 000 kuna donacija za svoj rad. Zaokružimo na 200 000 za godinu. Na koji način oni financiraju kampanje, koje su uredno milijunskih iznosa?

Danas je razvidno kako je svoju blagajnu punio Sanader i Mesić, ali kad će narod ove zadužene, prevarene i napaćene zemlje saznati, kako su to radili Račan i Milanović?


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 20.09.11. 15:51

Ante Dapic, 50 godina star umirovljenik s mirovinom u visini place lijecnika. Ante je studirao pravo u u osijeku 11 godina, besplatno na racun drzave, s prosjekom ocjena 2.0! Pravi posao nikada imao nije, za radno vrijeme nikada znao nije. Postao je bogati umirovljenik zato sto se svima okolo njega zgadio. Rat za svoju voljenu hrvatsko odradio je na zagrebackom fdrontu, gdje je i zivio na racun drzave dok je na moru gradio bespravno kucu. Gdje su sada svi ti branitelji koji mogu progutati ovakve glupsoti i jos uvijek reci da vole hrvatsku!!!!


registracija
27/4/10

fuzija2, 22.09.11. 03:17

Zna se da su SDP-ovci sebi prisvojili i pokrali
Hrvatsku drzavu u vrijednostima sa lokalima i
stanovima vrijednos je opljackana za
21 milijardu KUNA a HDz-ovci pokrali
23 milijarde KUNA.
Steze se obruc oko mesica zbog pronevjere
u velikim kolicinama novca u stranim valitama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika