21.09.2011. / 13:38

Autor: Hina , Nacional.hr

Pokerska prevara od 440 milijuna dolara

"U stvarnosti, Full Tilt Poker nije održavao dovoljno sredstava da vrati svim igračima, a pored toga, tvrtka je koristila sredstva igrača za isplate članovima uprave i drugim vlasnicima, u vrijednosti većoj od 440 milijuna dolara od travnja 2007.," stoji u podnesku tužitelja.

IlustracijaIlustracijaAmerički savezni tužitelji u utorak su optužili operatora web stranice Full Tilt Poker za vođenje poslovanja na način financijske piramide kroz koju su izvukli više od 440 milijuna dolara od dobitaka kockara za članove uprave i vlasnike, izvijestio je CNN.

Ured državnog tužitelja za južni okrug New Yorka također tereti poker tvrtke PokerStars i Absolute Poker, kao i slavne pokeraše Howarda Lederera i Christophera Fergusona, za sudjelovanje i profitiranje od prevare, prema dopunjenom prigovoru za pronevjeru i pranje novca, izvorno podnesenom u travnju.

Prema tužbi državnog tužitelja Preeta Bharare, Full Tilt Poker i njegov upravni odbor, uključujući Lederera i Fergusona "prevarili su igrače dovodeći ih u zabludu da su njihova sredstva deponirana na računima za on-line kockanje sigurna i zaštićena, te da su na raspolaganju za povlačenje u bilo koje vrijeme".

"U stvarnosti, Full Tilt Poker nije održavao dovoljno sredstava da vrati svim igračima, a pored toga, tvrtka je koristila sredstva igrača za isplate članovima uprave i drugim vlasnicima, u vrijednosti većoj od 440 milijuna dolara od travnja 2007.," stoji u podnesku tužitelja.

Tužitelj traži kazne za pranje novca protiv šampiona u pokeru, te također traži zaplijenu novca zarađenog u navodnoj piramidi. Prvotni prigovor iz travnja tereti člana upravnog odbora Raymonda Bitara i 10 drugih okrivljenika za bankovnu prijevaru, nezakonito kockanje i pranje novca.

"Full Tilt nije legitimna poker tvrtka, već globalna Ponzi shema (financijska piramida). Full Tilt insajderi napunili su vlastite džepove sredstvima pokupljenim iz džepova svojih najvjernijih klijenata, bezbrižno lažući i igračima i javnosti o sigurnosti novca deponiranog kod tvrtke", rekao je Bharara u priopćenju.

Tužitelj navodi da je 31. ožujka Full Tilt Poker dugovao oko 390 milijuna dolara igračima diljem svijeta, uključujući 150 milijuna igračima u SAD-u, a raspolagao je samo sa 60 milijuna dolara na računima za isplate igračima.

Tvrtka je s igračkih računa isplatila više od 443 milijuna dolara direktorima i vlasnicima, uključujući 41 milijun dolara Bitaru, 42 milijuna Ledereru, 25 milijuna Fergusonu, navodi tužitelj napominjući da je glavnina tog novca prebačena na švicarske i druge prekomorske bankovne račune.

U travnju kada je tužitelj uložio prigovor i kada je otpečaćena kaznena optužnica, Full Tilt Poker dugovao je 300 milijuna dolara igračima diljem svijeta a imao je samo 6 milijuna dolara za isplate.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika