21.09.2011. / 14:37

Autor: Totalsport

Olimpia potvrdila Gallinarija, Caja Laboral Seraphina

- Kao što sam već rekao ranije, nismo željeli dovoditi igrače pod ugovorima s NBA klubovima. Ipak, Danilo je od početka bio iznimka od tog pravila - rekao je trener Olimpije i aktualni europskih prvaka Španjolaca, Sergio Scariolo

Danilo GallinariDanilo GallinariI nakon litavskog Eurobasketa nastavlja se priljev europskih košarkaša iz NBA klubova u Europu zbog trajanja igračkog štrajka.

Milanska Olimpia potvrdila je potpis privremenog ugovora, do prekida štrajka, s 23-godišnjim krilom Denver Nuggetsa Danilom Gallinarijem, koji će igrati za klub u kojem se afirmirao od 2006. do 2008. godine.

Za svoj će novi klub Talijan nastupati već na španjolskoj turneji koja traje od 22. rujna do drugog listopada.

- Kao što sam već rekao ranije, nismo željeli dovoditi igrače pod ugovorima s NBA klubovima. Ipak, Danilo je od početka bio iznimka od tog pravila - rekao je trener Olimpije i aktualni europskih prvaka Španjolaca, Sergio Scariolo.

Posljednje je tri sezone Gallinari proveo u NBA ligi nastupajući za Nuggetse i, do prošle sezone, za New York Knickse. Na prosjecima je od 13.8 koševa, 4.4 skoka i 1.5 asistencija u 171 nastupu.

Francuski 21-godišnji centar Washington Wizardsa Kevin Seraphin dva dana nakon odigranog finala Eurobasketa u Litvi potpisao je ugovor za Caju Laboral. Igrat će u Vitoriji 206 centimetara viski krilni centar do završetka igračkog štrajka. Lani je odradio svoju debitantsku NBA sezone ubacujući 2.7 koševa uz 2.6 skokova u 58 nastupa.

Boris Diaw (29), njegov kolega iz francuske reprezentacije, priznao je da ima namjeru do početka NBA sezone igrati u francuskom drugoligašu Bordeauxu, kojeg je predsjednik.

Krilnom košarkašu Charlotte Bobcatsa preostaje još samo riješiti određena pitanja oko osiguranja.

Igrač koji je najviše napredovao u sezoni 2005/06 kao igrač Phoenix Sunsa lani je za Bobcatse bio na izvrsnim prosjecima od 11.3 koša, pet skokova i 4.1 asistencije po utakmici.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika