22.09.2011. / 15:40

Autor: Nacional.hr

Izgubljena u radovima

Vidrićeva Hoto-ploča još ljepša i starija

"Oni na neki način žele ublažiti to što su srušili kuću, ali neuspješno, jer ona nije smjela biti srušena", izjavila je Snješka Knežević, povjesničarka umjetnosti

Pixsell; Foto: IlustracijaPixsell; Foto: IlustracijaUmjesto stare spomen ploče Vladimiru Vidriću na pročelju Preobraženske 6 postavljena je ploča od inoksa, piše Jutarnji list.

Njegova navodno rodna kuće srušena je 2009. godine zbog gradnje shopping centra Cvjetni u vlasništvu Hoto Grupe. Ploču je postavilo Društvo književnika Hrvatske 1975. godine. Iz DHK su izjavili kako se je orginal izgubio pa je Hoto Grupa dala izraditi novu koja je postavljena na drugom mjestu.

"To će biti spomenik spomeniku ili spomen-ploča koja podsjeća na spomen-ploču. Oni na neki način žele ublažiti to što su srušili kuću, ali neuspješno, jer ona nije smjela biti srušena", izjavila je Snješka Knežević, povjesničarka umjetnosti.

Vezane vijesti

Foto: Gorio Horvatinčićev kompleks

Foto: Gorio Horvatinčićev kompleks

Na krovištu zgrade koja je u vlasnistvu HOTO grupe izbio je požar koji je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen. U požaru nitko nije ozlijeđen, a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika