26.09.2011. / 12:29

Autor: Hina

Kabul: Amerikanac ubijen u navodnom uredu CIA-e

Afganistanski državljanin, zaposlenik američkog veleposlanstva u Kabulu, otvorio je u nedjelju navečer vatru u prostorima kojima se navodno koristi CIA, pri čemu je jedan američki državljanin ubijen, a još jedan ranjen, izvijestili su američki i afganistanski dužnosnici.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAfganistanski državljanin, zaposlenik američkog veleposlanstva u Kabulu, otvorio je u nedjelju navečer vatru u prostorima kojima se navodno koristi CIA, pri čemu je jedan američki državljanin ubijen, a još jedan ranjen, izvijestili su američki i afganistanski dužnosnici.

Incident se dogodio u aneksu jednog hotela koji se nalazi u blizini zgrade američkog veleposlanstva i predsjedničke palače u Kabulu. Napadač je ubijen, a ozlijeđeni Amerikanac prebačen je u vojnu bolnicu, no nije u životnoj opasnosti, izvijestio je glasnogovornik američkog veleposlanstva Gavin Sundwall.

Još nije jasno jesu li američki državljani žrtve zaposlenika koji je prešao na stranu pobunjenika, ili je riječ o privatnoj svađi koja je prerasla u oružani sukob, u gradu u kojemu mnogi stanovnici nose oružje.

Sundwall je rekao kako okolnosti napada još nisu poznate te da je istraga u tijeku. Talibani su bili nedostupni za komentar.

Šef kabulske policije Ajub Salangi izjavio je kako je do pucnjave došlo u hotelu Ariana, koji se već godinama koristi kao CIA-in "ured", no nije želi komentirati pojedinosti.

Spomenutom području zabranjen je prilaz čak i afganistanskim vojnim snagama. Hotel je zatvoren i dobro čuvan još od 2001., kada su s vlasti svrgnuti talibani.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 27.09.11. 02:23

Ne to je bio ured Majke Terezije za skupljanje pomoci za Caritas.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika