30.09.2011. / 10:48

Autor: Hina , Nacional.hr

Kapetana Dragan uskoro u Hrvatskoj?

"Nije bilo nijednog očitog ... temelja koji bi ukazao na to da je prethodna odluka bila pogrešna", navodi se u presudi Federalnog suda

Australski Federalni sud odbacio je u petak žalbu kojom je osumnjičeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznat i kao "kapetan Dragan", želio spriječiti svoje izručenje Hrvatskoj, prenose australski mediji.

Federalni sud je svojom odlukom podržao sudsku presudu iz studenoga prošle godine.

"Nije bilo nijednog očitog ... temelja koji bi ukazao na to da je prethodna odluka bila pogrešna", navodi se u presudi Federalnog suda, prenose mediji.

Bivši vođa srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj Vasiljković (56), osumnjičen za ratne zločine nad civilima, od 2006. pokušava pravnim sredstvima spriječiti svoje izručenje. Nakon najnovije odluke Vasiljković ima 28 dana za podnošenje žalbe Vrhovnom sudu.

"Kapetan Dragan" je australski državljanin kojeg je australska policija uhitila u siječnju 2006., na temelju zahtjeva za izručenje koji je podnijela Hrvatska.

U to je vrijeme živio u Australiji pod imenom Daniel Snedden. Vasiljković je optužen u Hrvatskoj za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. godine.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika