30.09.2011. / 13:50

Autor: Nacional.hr

Evo zašto Brazilci traže zabranu Gisele Bundchen

Hope Lingerie se brani kako nisu namjeravali biti seksistički, nego su opisivali svakodnevni život parova i kako su za glavno lice kampanje odabrali međunarodno uspješnu ženu Gisele Bundchen

Foto: ScreenshotFoto: ScreenshotBrazilsko ministarstvo za žene traži zabranu televizijskih reklama za donje rublje u kojoj se pojavljuje brazilski supermodel Gisele Bundchen.

Reklamni spotovi prikazuju najbolje plaćenog modela na svijetu kako obučena samo u donje rublje i visoke potpetice svom suprugu mora objaviti loše vijest da je razbila automobil ili premašila ograničenje na kreditnoj kartici.

Ministarstvo je od brazilske Regulatorne agencije za oglašavanje zatražilo zabranu reklame za liniju donjeg rublja Hope Lingerie navodeći kako spot 'učvršćuje pogrešan stereotip o ženama kao seksualnim objektima'.

"Ovaj spot zanemaruje napredak postignut u smanjenju seksističkih uvjerenja i predstavlja diskriminaciju prema ženama", piše u priopćenju ministarstva.

Hope Lingerie se brani kako nisu namjeravali biti seksistički, nego su opisivali svakodnevni život parova i kako su za glavno lice kampanje odabrali međunarodno uspješnu ženu Gisele Bundchen.

Podsjetimo kako je prošle godine brazilsko ministarstvo za žene uspjelo zabraniti oglas za pivo koji je prikazivao bogatu nasljednicu Paris Hilton kako se mazi bocom piva na veselje promatrača.

Vezane vijesti

Veliki marketinški seminar 2012 godine

Veliki marketinški seminar 2012 godine

5.travnja 2012. godine u Zagrebu će se održati veliki marketinški seminar. Glavna tema seminara biti će kako pripremiti ponudu koju nitko neće moći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika