Objavljeno u Nacionalu br. 829, 2011-10-04

Autor: Robert Bajruši

Osoba tjedna - Josip Đakić

Fini uglađeni nasilnik

Zanimljivo je kada moralne standarde krene postavljati nadasve fin i uglađen dužnosnik kakav je Josip Đakić, koji je zbog nasilništva 1998. godine pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca, a uvjetno na godinu dana

Josip ĐakićJosip Đakić'MOŽE li Hrvatska zaštititi građane od ovakvih agresivnih vozača?' pitao je na prošlotjednom Aktualnom prijepodnevu predsjednik Hvidre i HDZ-ov zastupnik Josip Đakić ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, aludirajući na nesreću Radimira Čačića. Na stranu Čačić i udes koji je izazvao; u normalnim državama odavno bi se povukao iz politike i čekao suđenje, ali očekivati etične političare u Hrvatskoj, isto je što i tražiti palme na Arktiku. Zanimljivo je, međutim, kada moralne standarde krene postavljati nadasve fin i uglađen dužnosnik kakav je Josip Đakić, koji je zbog nasilništva 1998. godine pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca, a uvjetno na godinu dana. Osudio ga je Općinski sud u Virovitici, i to za kazneno djelo napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, što prevedeno znači da je fizički napao policajca.

Osim toga, protiv Đakića je u razdoblju od 2001. do 2004. godine podneseno pet zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, a uglavnom se radilo o repetiranju pištolja u tuđu glavu, bacanju niz stepenice i uobičajenim svakodnevnim načinima zabave. U dobrim obiteljima roditelji su uzor svojoj djeci. Tako je Hrvoje Đakić, sin zastupnika Đakića, u siječnju 2010. uhićen nakon što je na otoku Ugljanu nasrnuo automobilom na Zadranina Predraga Vukčevića. Vukčević je lakše ozlijeđen, a Đakić je uz kaznenu prijavu koja ga je teretila za pokušaj ubojstva prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Zadru. Koliko je poznato, taj slučaj još nema sudski epilog, ali je lijepo znati da upravo Josip Đakić traži da se Hrvatska zaštiti od agresivnih vozača.

Vezane vijesti

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Vojnici uz plaću dobivali i naknadu HZMO-a?

Na sjednici saborskog Odbora za obranu, zamjenica ministra obrane Višnja Tafra otkrila je kako se u Hrvatskoj vojsci nalazi 31 djelatna vojna osoba… Više

Komentari

registracija
12/12/10

112131, 04.10.11. 06:17

Zapravo tu uopće niti ne treba komentar, dovoljno je pogledati tog "finog uglađenog gospodina" i shvatiti da je on alkoholičar sklon ekscesima, A o njigovoj diskusiji treba samo reći on je dobar poslušnik svoje stranke i za njui odrađuje sve zadatke koje dobije. Eto radi takovih, pa Sumrakice , Matošića, Šoićke, Markovinovića i da ne nabrajam dalje, HDZ od pametnih ljudi neće dobiti glas, jer to je sramota za tu stranku.


registracija
25/6/10

vidra, 04.10.11. 06:47

O Bože, svašta. Fin i uglađen! Kakve standarde to ima Hrvatska za finoću i uglađenost.? Pa sve je otišlo k vragu u ovoj zemlji!


registracija
27/8/09

Lujo1, 04.10.11. 08:26

Ma ovaj lopina je najobičniji prevarant i primitivac!


registracija
24/3/10

bagsy, 04.10.11. 09:29

E baš dobr da se g.bajruši sjetio napisati članak o ovom finom gospodinu i njegovim sinovima,koji služe ocu na čast,jeftini hdz glumac,kao što su jeftine hrvatske sapunice


registracija
31/1/10

STTony, 04.10.11. 09:46

Najobičniji šljam, kao i svi drugi 'časni i pošteni' Kra-De-Zeovci.


registracija
21/2/11

skyway, 04.10.11. 10:28

Ovaj Djakic je olos svoje vrste, a takav jedino moze biti pripadnik klana HDZ, toga necega sto se voli predstavljati strankom.


registracija
30/9/09

davor12345, 04.10.11. 10:37

Đakić je junak viteškog reda s lovorovim grančicama!


registracija
26/11/09

CH2710, 04.10.11. 11:04

S M R A D..... kao i ostatak bande...!!!!...


registracija
11/1/10

fluid, 04.10.11. 11:21

Molim barem jednoga komentatora da se javi na čet a koji bi napisao bilo šta pohvalno za navedenu osobu !Ne da izmišlja ili da piše iz mržnje ili ljubavi prema istome,nego jednostavno netko tko zna dotičnoga i koji može posvjedočiti kako je on pozitivna osoba.Ako ima dobrih i pozitivnih istina o Đakiću iz rata ,na primjer,neka se i to napiše.Bilo šta samo neka barem malo lijepo zvuči.Tek toliko da bismo svi mogli shvatiti kako je tu gdje je,zaista ne zbog ljigavosti nego iz zasluženih razloga za koje šira javnost nezna. Hvala !


registracija
6/10/11

mix1, 06.10.11. 19:33

evo gledaj kumić je dao svoju krv za ovu državu i bio ranjavan nekoliko puta tjekom domovinskog rata u koji je krenuo još ti vjerojatno nisi ni znao da je rat počeo pa onda nemojte laprdati bez veze a uostalom i meni je bio zapovjednik pa znam kakav je bio kao vojnik,zapovjednik i opčenito kao osoba,a ona sranja koja se spominju po novinama i okolo nisu nikakva novost jer takve pa i puno gore stvari događaju se i dan danas po cjeloj našoj državi i molim ljepo budite realni i ne kenjajte,a ako mislite da ste pametniji onda več jedanput napravite neki potez pa da vidimo. hvala i nemojte kenjati


registracija
29/4/09

florenz, 08.10.11. 15:42

HDZ treba ovakve ljude, jer su spremni na svaki mogući način, bio on fizički ili nemoralni, braniti svoju stranku. I dok ze njega srpska nacionalna manjina nije "sveta krava" - HDZ mu zaista jeste upravo to! Očito, čovjek je izašao iz rata sa nekim poremećajem, a trakvi ne bi smjeli voziti ni auto, a kamoli biti visoki političar. No očito - cilj opšravdava sredstvo (bar za HDZ).


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika