05.10.2011. / 15:05

Autor: Hina

Antičević Marinović: Igrajte se riječima, ali ne i ljudskim sudbinama

Igrajte se riječima, pa i kanticama i lopaticama, ali ne i ljudskim sudbinama poručila je danas Ingrid Antičević Marinović (SDP) ministru zdravstva i socijalne skrbi Darku Milinoviću u raspravi o dopunama Zakona o medicinskoj oplodnji.

Ingrid Antičević MarinovićIngrid Antičević MarinovićIgrajte se riječima, pa i kanticama i lopaticama, ali ne i ljudskim sudbinama poručila je danas Ingrid Antičević Marinović (SDP) ministru zdravstva i socijalne skrbi Darku Milinoviću u raspravi o dopunama Zakona o medicinskoj oplodnji.

Žensko tijelo ministru Milinoviću služi kao poligon gdje će on demonstrirati svoju moć, a to se ne smije dogoditi. Glas žena se ovdje mora čuti, rekla je Antičević Marinović na što je reagirala Karmela Caparin (HDZ): "Sram Vas bilo kolegice niti jedno žensko tijelo nije poligon".

"Sram vas bilo, to je rekao vaš ministar", uzvratila jer Antičević Marinović na što je potpredsjednik Sabora Josip Friščić ustvrdio: "Tražili ste više glasa za žene, a sada kada su se dvije javile vidite kako to izgleda".

Iako je, kako je rekao SDP-ovac Nenad Stazić, svjestan da se izlaže opasnosti da ga HDZ tuži zbog verbalnog delikta kao i njegovog stranačkog kolegu Željka Jovanovića, ipak je ustvrdio da se dvije godine parovi u medicinski potpomognutoj oplodnji tretiraju na izrazito sadistički način.

Ministru Milinoviću zamjerio je "probleme s logikom" koji je, po Stazićevim tvrdnjama, rekao "Nikad nećete dopustiti zamrzavanje zametaka zato što ćete to dopustiti".

Medicinski potpomognuta oplodnja je, kako je kazao, prije svega etično pitanje.

Budite logični, pa ako nešto smatrate neetičnim nemojte to stavljati u zakon i hvaliti se da ste etični, poručio je Stazić Milinoviću.

Neću se baviti vama, jer se s vama ovih dana bave mediji i državno odvjetništvo, poručio je Stazić HDZ-ovcima, a parove koji idu u inozemstvo na medicinski potpomognutu oplodnju pozvao je da više ne troše novce na slanje razglednica ministru Milinoviću jer će, kako je rekao, uskoro doći nova vlada i zakon kojim će takvi parovi u Hrvatskoj liječiti svoju neplodnost.

Andrija Hebrang (HDZ) Staziću je poručio kako on (Stazić) ne razumije brojke, osim 7, koliko za njega košta ljetovanje na Brijunima.

Nadam se da nećete doći na vlast kako ne biste donijeli zakon koji će omogućiti ono što se ne smije omogućiti, poručio je Ivan Bagarić (HDZ).

Vezane vijesti

Ingrid Antičević-Marinović 'izgubljena' u engleskom jeziku

Ingrid Antičević-Marinović 'izgubljena' u engleskom jeziku

"Koji je vaš glavni cilj u Bruxellesu?", pitanje je koje je na engleskom televizijska novinarka postavila Ingrid Antičević-Marinović. Ova je, kao iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika